Portalen för Umeå - kommun, universitet och näringsliv

Startsida

Sök i portalen och umea.se/kommun

Besökare

Sök i portalen och umea.se/kommun

Malmö Aviation startar ny direktlinje mellan Umeå och Göteborg

Malmö Aviation startar i januari 2016 en ny direktlinje mellan Umeå och Göteborg. Samtidigt utökas antalet avgångar till och från Bromma och transfermöjligheterna förbättras genom att fler avgångar synkroniseras med varandra.

­– En direktlinje till Göteborg är något jag vet att vi umebor verkligen längtat efter. Med fler avgångar till Bromma och fler avgångar tidiga morgnar ökar dessutom valfriheten för dem som reser till Stockholm.  Den utökade tidtabellen ger dessutom fler bytesmöjligheterför dem som byter flygplan för att nå sin slutdestination, säger Marie Jarl, regionchef Umeå hos Malmö Aviation.

Satsningen på en direktlinje till Göteborg har efterfrågats länge och innebär att de som reser på sträckan slipper mellanlandning på Bromma. Förändringarna innebär också att det blir enklare att resa vidare till 12 andra svenska städer från Umeå. Dessutom öppnar Malmö Aviation en personalbas i Umeå för både piloter och kabinpersonal.

– För företagen i Västerbotten är denna satsning perfekt. Det kortar restiden och gynnar tillgängligheten eftersom det underlättar och ger fler möjligheter att mötas och göra affärer, inte bara med företagen i Stockholmsområdet, utan med hela Sverige, säger Torbjörn Halvardsson, regionchef Företagarna Västerbotten.

Umeå kommuns webbplats
Turistbyrå
Umeå universitet
Umeå kommunföretag