Portalen för Umeå - kommun, universitet och näringsliv

Startsida

Sök i portalen och umea.se/kommun

Besökare

Sök i portalen och umea.se/kommun

Bilden visar Peter Juneblad, Gunnar Holmgren, Göran Nyberg, Delia Zadius och Jonas Dahlberg.

Peter Juneblad, moderator för Morgonpasset, tillsammans med Gunnar Holmgren, Göran Nyberg, Delia Zadius och Jonas Dahlberg som var morgonens talare.

Morgonpasset fylldes av vinnande förebilder

Under decemberupplagan av Morgonpasset berättade tre vinnare från Umeågalan 2019 om entreprenörskap och deras ibland krokiga vägar inom företagandet. Dessutom presenterades en helt ny vinnare i form av Umeå kommuns näringslivschef, Peter Juneblad, som tog emot Balticgruppens pris Exceptionell ledare.

– Det här är fantastiskt roligt och förstås väldigt hedrande, verkligen ett erkännande. Något som gör mig extra stolt är att jag får priset av en viktig aktör i näringslivet i Umeå och att jag får det som representant för Umeå kommun. För mig är priset en bekräftelse på att kommunen är på rätt väg när det gäller att utveckla en god miljö för entreprenörskap och företagande, säger Peter Juneblad.

Morgonpasset som helhet gick denna gång på temat Vinnande förebilder. Tre av vinnarna från årets Umeågalan berättade om sina resor som företagsledare, ledare och entreprenörer, samt om vad som är viktigt för dem och deras företag.

Bilden visar när Peter Juneblad får ta emot utmärkelsen Exceptionell ledare.

Umeå kommuns näringslivschef, Peter Juneblad, fick ta emot Balticgruppens pris Exceptionell ledare.

Arbetsmiljöarbetet förbättrade resultatet

Först på scen av dessa vinnare var Göran Nyberg, vd vid Olofsfors AB, som vann priset Årets exportföretag. Han berättade om företaget som startade redan 1762, och framför allt om det senaste årens resa från produktionsproblem och misstrivsel till en bättre arbetsmiljö och inte minst radikalt förbättrade resultat vad gäller kvalitet och leveranser.

– För några år sedan hade vi stora problem vid Olofsfors, med framför allt en dålig arbetsmiljö och långa leveranstider. Vi började då arbeta med medarbetarundersökningar, ta fram åtgärdsplaner, vi införde friskvårdsbidrag, började arbeta med Lean i produktionen, med mera. Detta har sammantaget förändrat situationen på ett avgörande sätt. Nu klarar vi produktionsmålen, vi har ökad trivsel i verksamheten, mindre stress, samtidigt som vi visar bättre resultat. Det här har varit en väldigt positiv process för oss, säger Göran Nyberg.

Han berättar dock att arbetsmiljöarbete och resultat i produktionen inte är något som gör sig själv, det är ett arbete som måste pågå kontinuerligt. En utmaning som företaget brottas med är bland annat dominansen av män i verksamheten. Han betonar att det behövs fler kvinnor i industrin och han vill se ökade insatser för att höja intresset för unga tjejer att söka gymnasieskolans industriprogram.

Tidiga med att ta miljöfrågorna på allvar

Nästa vinnare att äntra scenen under Morgonpasset var Gunnar Holmgren vid GH Snickerier, som vann priset årets hantverksstipendiat. Han startade sitt företag 1980 på Teg och flyttade senare till Vallmovägen på Västerslätt. Företaget har framför allt arbetat med tillverkning och installation av inredning till butiker och andra verksamheter runt om i hela landet. Inredningen som består av trä, stål, glas och plåt utvecklas och anpassas helt efter kundernas önskemål.

– Efter en startperiod med inredning av 130 butiker gick vi över till att inreda tandvårdskliniker, vilket blev en bas för verksamheten under en tioårsperiod. Det ledde i sin tur till att vi kunde bygga en egen fastighet. Vi lärde oss väldigt mycket under den här tiden, även om det var många resor. Tillväxten och många byggen i Umeå har dock successivt förändrat verksamheten så nu arbetar vi främst i Västerbotten, säger Gunnar Holmgren.

De utmaningar han ser inför framtiden är behovet av kompetens. Just nu är företaget på väg mot generationsskifte, vilket innebär att två söner kommer att driva företaget vidare. En annan större utmaning som han lyfter är miljöfrågorna, som fick honom att certifiera företaget.

– Så här i efterhand kan jag konstatera att vi var väldigt tidigt ute med certifiering och hittills har det inte varit en så stor efterfrågan av det vid upphandlingar, även om vi märker att det är på väg. Men det är viktigt att arbetar vidare med miljöfrågorna, och för att dra ytterligare strån till stacken har vi nu bland annat monterat solpaneler på hela taket på företagets fastighet, säger Gunnar Holmgren.

Nästa steg – att hjälpa människor i utanförskap

Den tredje vinnartalaren under Morgonpasset var Delia Zadius, vd vid Blomstra i Sverige AB, som vann Umeågalans pris Årets företagare.

Hon startade företaget, som erbjuder assistansverksamhet, hemtjänst och städ, 2013. Företaget har nu 130 anställda och kontor i Umeå, Östersund och Stockholm. Det är inte bara Umeågalan som har uppmärksammat Delia Zadius. Företaget har bland annat vunnit priserna Ung företagare, Årets pionjär, med flera.

Det var dock långt ifrån en självklarhet att Delia Zadius skulle bli en framgångsrik företagare. Hon hoppade av gymnasiet och började jobba inom vården. Hon är helt utan utbildning och dessutom dyslektiker, och har byggt företaget från grunden, helt utan stöd, ingen inkubator.

– För att lyckas med detta har det självklart varit viktigt för mig att omge mig med duktiga människor. Det har även varit en stor utmaning att bygga upp företaget, att hitta vårt sätt att jobba och att nischa verksamheten. För oss är personalen, de som finns i företaget, helt avgörande för tillväxten, säger Delia Zadius.

Hon låter dock inte framgången med Blomstra få henne att slå ner på takten. Det väntar redan nya projekt.

– Nästa steg är att utveckla en verksamhet för att hjälpa människor som lever i utanförskap att komma in i arbete. Jag vill ge människor en chans. Vill man arbeta så ska man få möjlighet till det. Som jag ser det är det väldigt viktigt för hela samhället att vi lyckas med detta, säger Delia Zadius.

Umeå kommuns webbplats
Turistbyrå
Umeå universitet
Umeå kommunföretag