Portalen för Umeå - kommun, universitet och näringsliv

Startsida

Sök i portalen och umea.se/kommun

Besökare

Sök i portalen och umea.se/kommun

Peter Öystilä, näringslivsutvecklare, Umeå kommun, i dialog med okänd företagare

Till vänster Peter Öystilä, näringslivsutvecklare, Umeå kommun, i en av många dialoger som fördes vid affärsnätverket Nästa Nivå. FOTO: SUNE GRABBE

Umeå kommun aktiva i företagarnätverk

Mingel, affärspitcher och föredrag stod på agendan när Umeå kommun stod som värd för månadens frukostmöte för affärsnätverket Nästa nivå, ett av många nätverk där kommunen aktivt deltar i dialoger. Sammantaget mötte ett femtiotal företag och företagare upp i kommunens Restaurang Översten.

– Det är jättetrevligt för oss som arbetar med näringslivet i Umeå kommun att få träffa alla dessa företag och företagare, att få nätverka, och att få visa vilket stöd kommunen kan erbjuda. Små och medelstora företag som träffas här i dag står för 80 procent av tillväxten av arbetstillfällen i Umeå kommun. Därför är det här en jätteviktig grupp för oss att knyta kontakt med, säger Peter Juneblad, näringslivschef, Umeå kommun.

Under frukostmötet medverkade representanter från företag och företagare från alla möjliga branscher. Allt från friskvårdsföretag och blomsterhandlare, till affärscoacher, marknadsförare och ekonomikonsulter. Affärsnätverket Nästa nivå ägs av Umeå BSKT, basketklubben som just nu jagar en slutspelsplats i Svenska basketligan.

Umeå är inte lagom

Anna Olofsson, marknadschef för Platsen Umeå, höll bland annat ett föredrag om vad som gör Umeå till en attraktiv stad, om att Sverige verkligen inte är landet lagom och att Umeå dessutom sticker ut i sammanhanget. Umeå är inte minst en bra plats för att starta och driva företag.

– Företag flyttar till platser där det finns kompetent arbetskraft. Arbetskraft flyttar till platser där det är bra att bo, där det finns trygghet, tillväxt, och olika former av kultur. Umeå har allt detta och det gör att Umeå är en av de bästa platserna i Europa att bo leva på. Här i Norrland litar vi dessutom på varandra vilket skapar särskilt goda betingelser för företagande, säger Anna Olofsson.

Mer information:

Läs mer om affärsnätverket Nästa nivå.

Är du företagare och vill veta mer om vad Umeå kommun kan göra för dig och ditt företag? Läs mer om Umeå kommuns kommunikativa satsning Kaffedialogen. Eller följ Umeå kommuns arbete med Kaffedialogen på Facebook.

Umeå kommuns webbplats
Turistbyrå
Umeå universitet
Umeå kommunföretag