Portalen för Umeå - kommun, universitet och näringsliv

Startsida

Sök i portalen och umea.se/kommun

Besökare

Sök i portalen och umea.se/kommun

ume.net bjuder på gratis WiFi

ume.net, en del av Umeå Energi, öppnar under hela juni sitt nätverk ”Umea WiFi” så att det är kostnadsfritt att använda dygnet runt.

– Behovet av bra bandbredd ökar även utanför hemmet och vi hoppas att fler nu ska kunna ta del av vår infrastruktur, säger Mats Berggren, vd ume.net.

Det trådlösa nätverket ”City of Umeå”, som lanserades 2013, heter numera ”Umea WiFi”. Tidigare har man kunnat använda det fritt i 15 minuter, nu blir det alltså gratis dygnet runt i juni. Förutom fritt surfande ger nätverket även tillgång till information om Umeås utbud och evenemang.

– Vi är glada över att kunna erbjuda en snabb och säker trådlös uppkoppling till alla Umeåbor, säger Mats Berggren, vd ume.net.

Utökad täckning

Nytt för 2015 är också att ”Umea WiFi” byggs ut så att det får täckning i Bettnessand och Broparken. Dessutom utökas täckningen i Umeås centrumfyrkant ytterligare.

– Vi jobbar kontinuerligt med att bygga ut nätet, bland annat i parker och på stränder där det finns en stor efterfrågan, säger Magnus Westin, teknikchef ume.net

Umeå kommuns webbplats
Turistbyrå
Umeå universitet
Umeå kommunföretag