Portalen för Umeå - kommun, universitet och näringsliv

Startsida

Sök i portalen och umea.se/kommun

Besökare

Sök i portalen och umea.se/kommun

Uppskattad mötesplats i Stockholm

Några månader efter invigningen i januari står det klart att Västerbottenskontoret i Stockholm är en succé. Kontoret är flitigt använt för möten med samarbetspartner och beslutsfattare.

Kontoret mitt i Stockholm är resultatet av ett samarbete mellan Region Västerbotten och Umeå kommun, Skellefteå kommun, Skellefteå Kraft och Företagarna. Dessutom finns samarbetsavtal med Umeå universitet och ett flertal företag.

Anders Sellström, koordinator vid kontoret, beskriver det som en ”multifunktionell mötesplats”:

– Här kan man arrangera, frukostmöten, events, konferenser och andra träffar. Det är också en bra plats för förberedelser och som en kontorsplats innan man åker hem.

Många bokningar

Läget på Kungsgatan, tre minuters promenad från Arlanda Express, är förstås en framgångsfaktor.

– Det är medvetet. Det är lätt ta sig hit för både oss som kommer från Västerbotten och dem som verkar i Stockholm.

I mitten av juni var det totala utnyttjandet 819 timmar, inklusive bokningar för kommande möten. Det motsvarar 102 arbetsdagar.

– Siffrorna gäller enbart konferenslokalerna, sedan tillkommer användandet av olika arbetsplatser. Det har varit bra fart och jag är väldigt nöjd, säger Anders Sellström.

Nöjd företagare

Lennart Olofsson, vd för Umeåföretaget Ecoclime, har använt kontoret vid flera tillfällen:

– Vi har haft styrelsemöten och affärsmöten, även en anställningsintervju, på kontoret. Det funkar jättebra och har gjort det mycket enklare för oss. Läget är fantastiskt, vilket är viktigt exempelvis när man har bråttom för att åka hem.

Umeå kommuns webbplats
Turistbyrå
Umeå universitet
Umeå kommunföretag