Karin Ahnqvist

Karin blir ny HR-direktör i kommunen

Karin Ahnqvist, i dag HR- och hållbarhetschef vid Boliden Rönnskär, blir ny HR-direktör i Umeå kommun. Hon tillträder sin tjänst i slutet av september.

Karin Ahnqvist är erfaren ledare som spenderat stor del av sin karriär inom offentlig sektor. Hon har tidigare bland annat jobbat som kanslichef inom Umeå kommun, varit planeringsdirektör i Västerbottens läns landsting och kommunchef i Robertsfors kommun. Nu senast kommer hon från en tjänst som HR- och hållbarhetschef vid Boliden.

– Vi hälsar Karin varmt välkommen tillbaka till oss. Hon är en kompetent ledare med gedigen erfarenhet och rätt driv som kliver in i en spännande tid där kompetensförsörjning är ett otroligt viktigt område, säger Margaretha Alfredsson, stadsdirektör i Umeå kommun.

Karin Ahnqvist har en lång erfarenhet från olika roller inom offentlig sektor och efterträder Birgitta Forsberg som går i pension efter 27 år i kommunen.

– Det känns väldigt spännande och utvecklande att få komma hem till en så viktig roll inom Umeå kommun. Jag känner ödmjukhet inför det uppdrag som väntar tillsammans med kloka och engagerade kollegor, säger Karin Ahnqvist.

Sidan publicerades