Ida Hillebjörn, projektledare för Umecom.

Kom med idéer till Umecom Live Session

Genom att bjuda in dig som är medborgare i Umeå till idéverkstad en gång i månaden vill Umecom involvera alla i stadens utveckling. Tillsammans bygger vi ett community där goda idéer föds och förverkligas.

Konceptet lanserades 2021 med en digital klimatfestival där Umecom också bjöd in till en workshop.

– Vi lärde oss massor av att genomföra den festivalen. Framför allt hur deltagarna upplevde den digitala workshopen och att det finns många goda idéer att förverkliga. En slutsats vi gjorde var att det är bättre att hjälpa människor med idéer att komma vidare och själva driva den – än att lämna över till någon annan att genomföra den, säger Ida Hillebjörk, projektledare för Umecom.

Live Sessions

Nytt för i år är att Umecom bjuder in till månadsvisa idéverkstäder, Umecom Live Session. Onsdag 23 februari klockan 19.00–21.00 är det premiär, och denna gång är träffen digitalt. Planen är att fortsättningsvis bjuda in till fysiska träffar på Umeå Folkets Hus.

Inför varje Live Session efterlyser Umecom idéer som gör Umeå bättre och roligare, och med det menas till exempel mer hållbar, grönare, jämställd, inkluderande, cirkulär och kreativ.

Förhoppningen är att Umecom blir en mötesplats där vi i Umeå lär känna nya vänner och umgås, samtidigt som vi försöker göra världen lite bättre.

Vårens Umecom Live Sessions

23 februari (digital träff)
30 mars
27 april
17 maj

Har du en idé?

Vill du presentera en idé på Umecom? Skicka en kort beskrivning av din idé tillsammans med några rader om vad du skulle behöva hjälp med för att förverkliga den till hej@umecom.se.

Mer information

Umecom är en del av projektet Social Progress Innovation Sweden, ett projekt som finansieras av Sveriges innovationsmyndighet Vinnova och genomförs i samverkan mellan RISE och Umeå kommun.

Live Session, Umecom Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Läs om Social Progress Innovation Sweden, SPIS Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vinnovas webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kontakt

Ida Hillebjörk
projektledare för Umecom
070-329 28 08
ida.hillebjork@umea.se

Sidan publicerades