Kampanjvinjetten med texten vi måste prata om våldet, tillsammans med en bild på Linnéa Claeson med hår i regnbågsfärger och en puff med texten Rådhustorget 6 maj klockan 15.00.

Lyssna när Linnéa Claeson pratar om våldet

Kom och lyssna på Linnéa Claeson fredag 6 maj 15.00 på Rådhustorget och stöd kampanjen "Vi måste prata om våldet" för ökat medvetande om våld i ungas nära relationer.

Kampanjen Vi måste prata om våldet lanserades under hösten 2021. Den är ett samarbete mellan Umebrå, Midgårdsskolan, polisen, fritidsgårdar, kvinno- och tjejjouren och Länsförsäkringar Västerbotten. Efter ett stort gensvar, både lokalt och nationellt, går kampanjen i en utökad version under maj och juni. Nu kommer Linnéa Claeson hit och pratar om våldet.

Umebrå vill med kampanjen öka kunskapen och medvetenheten hos unga och vuxna, att våga se och säga ifrån vid våld och veta var stöd och hjälp finns.

Kampanjen flyttar in i Studio 400

Fredag 6 maj flyttar kampanjen in i studio 400 på Rådhustorget. Där kommer Centrum mot våld, Ungdomshälsan, kvinno- och tjejjouren finnas tillgängliga för samtal om hur det går att få hjälp och hur vi kan hjälpa de i vår närhet som vi misstänker kan vara utsatta eller utsätter andra.

Jag kommer aldrig att kompromissa i min kamp för flickor och kvinnor och mot det våld som de utsätts för. Min övertygelse är att vi är fler i samhället som vill skapa en värld som är tryggare och friare – för alla! Tillsammans är vi förändringen!

Linnéa Claeson talar

Många har försökt tysta Linnéa Claeson genom hot och hat. Trots det är hon fast besluten att inte backa en enda millimeter. Under fredag eftermiddag 6 maj talar Linnéa Claeson på Rådhustorget vid Studio 400.

Linnéa Claeson är jurist och aktivist, har lagt straffar i en VM-final och talat i EU-kommissionen. Hon har bland annat belönats med Svenska FN-förbundets pris för mänskliga rättigheter, Årets jurist, Årets talare – hederspris och Begriplighetspriset.

Sidan publicerades