Unga killar i förgrunden. Vuxna nattvandrare i reflexväster i bakgrunden.

Nattvandrarna är där för unga

Det ska vara självklart att känna sig trygg i Umeå – dygnet runt, året om, på bussen, i parken och på festivalen. Därför samarbetar Umebrå med Länsförsäkringar Västerbotten, Polisen och Fältgruppen på Umeå kommun kring nattvandring.

– Vi tror på samverkan, att vi tillsammans verkar för ett tryggare Västerbotten. Därför återinvesterar vi i verksamheter som bidrar till att skapa ett tryggare Västerbotten. Ungas trygghet är extra viktig, därför känns det självklart för oss att stötta nattvandringen, säger Ewa Renkonen, skadeförebyggare på Länsförsäkringar Västerbotten.

Nattvandringar innebär att vuxna finns i områden där ungdomar samlas under kvällar och nätter runt om i Umeå. Ett tiotal föreningar kommer att nattvandra olika helger under våren. Nattvandringar sker på fredagar och lördagar mellan 20.00 och 01.00.

– Vår erfarenhet är att vuxna verkligen gör skillnad, säger Ulrika Granskog, processledare, Umebrå.

Att nattvandra är lika viktigt som det är enkelt. Ungdomar uppskattar att vuxna engagerar sig och blir en trygghet för ungdomar som behöver hjälp eller en vuxen att prata med.

Nytt för i år är att Polisen i Umeå under våren utbildat ett 20-tal polisvolontärer som kommer att få uppdrag bland annat under brännbollsyran.

– Polisvolontärer är personer som på sin fritid hjälper polisen med det lokala brottsförebyggande arbetet och vi är tacksamma att vi fått i gång polisvolontärerna i uppdrag säger Mats Bäckström, kommunpolis.

Informationsträff inför vårens nattvandring

Torsdag 19 maj, klockan 18.30–19.30
Polisstationen i Umeå

Medverkande: Polisen, Fältgruppen, Umebrå och Länsförsäkringar Västerbotten

Kontakt

Mehrzad Solgy
fältassistent Socialtjänsten
Umeå kommun
070-285 52 62
mehrzad.solgy@umea.se

Ulrika Granskog
processledare Umebrå
Umeå kommun
090-16 17 12
ulrika.granskog@umea.se

Ewa Renkonen
skadeförebyggare
Länsförsäkringar Västerbotten
090-10 92 78
ewa.renkonen@lfvasterbotten.se

Sidan publicerades