Ny kommunikationsdirektör i kommunen

Thomas Hansen, i dag marknadschef vid SL i Stockholm, blir ny kommunikationsdirektör i Umeå kommun. Han tillträder tjänsten 1 maj.

Thomas Hansen, ny kommunikationsdirektör, Umeå kommun

Thomas Hansen. Foto: Sofia Kallner.

Thomas kommer ursprungligen från Sundsvall. Han har en bakgrund inom PR och reklam från byråvärlden i Stockholm och de senaste fem åren har han arbetat som marknadschef vid Storstockholms lokaltrafik (SL).

Välkommen! Hur känns det?

– Fantastiskt! Jag känner mig ödmjuk, stolt och förväntansfull. Ser fram emot att tillsammans med engagerade och vassa kollegor få utveckla kommunikationsarbetet i Umeå kommun.

Vad tar du med dig från ditt jobb i dag?

– Bra kommunikation är viktigt på riktigt. Det har pandemin visat. Genom att våga utmana med inkluderande och tillgänglig kommunikation kan effekt och genomslag öka.

– Under nästan fem år har jag varit med och utvecklat kommunikationen för kollektivtrafiken i Stockholm. Vi har flyttat fram positionerna och skapat en bättre struktur, vilket bland annat har resulterat i prisvinnande och engagerande kommunikation.

Vad driver dig?

– Jag drivs av att förenkla livet för många och skapa kommunikation som engagerar. Det var ett skäl till att jag började hos SL då jag ville få fler att resa hållbart och enkelt. Av samma skäl lockades jag till att söka tjänsten vid Umeå kommun. Jag vill bidra till Umeås positiva utveckling tillsammans med 12 000 kollegor.

– Vi hälsar Thomas välkommen och ser fram emot att han med hjälp av medarbetare, kollegor och organisationen i övrigt tar höjd för kommunens kommunikationsarbete och dialog i framtiden, säger Margaretha Alfredsson, stadsdirektör.

Sidan publicerades