Simulerad olycksplats om vintern, med räddningspersonal i arbete.

Från tidigare utbildning av Människan bakom uniformen. Foto: Fredrik Larsson.

Sök till "Människan bakom uniformen" i höst

Vad innebär det att jobba som polis eller brandman? Vad händer när någon har skadat sig och behöver ambulanstransport? Hur jobbar socialtjänstens fältare? Du som är ung får svar på kursen "Människan bakom uniformen" i september.

Är du mellan 15 och 20 år och bor i Umeå kommun? Då kan du ansöka om att bli deltagare i Människan bakom uniformen (MBU). Ny kurs startar 27 september.

Värdefulla erfarenheter

Genom att delta i MBU får du kunskap om vad det innebär att jobba inom polis, räddningstjänst, ambulanssjukvård och fältgrupp. Kanske blir du intresserad av att utbilda dig inom något av dessa yrken efteråt? Du kommer att få många värdefulla erfarenheter som är bra att ha när du söker jobb i framtiden.

Under MBU-kursen träffas vi en gång i veckan, på tisdagar, under 10 veckor med uppehåll för höstlovet.

Ansökan

När du ansöker till att delta i MBU kommer vi att kontakta dig och du kommer att bli inbjuden till en gemensam informationsträff, där även föräldrar och vårdnadshavare är välkomna. Gruppen av ansvariga för MBU beslutar vilka som får en plats i höstens kurs. Om det blir du, blir du kallad till en enskild träff innan kursen drar igång. Valet av deltagare för kursen är baserat på MBU:s mål att få en så stor spridning som möjligt i gruppen vad gäller ålder, kön och bostadsområden. Det finns tolv platser per kursomgång.

Intresseanmälan

Du kan också göra en intresseanmälan och bli kontaktad för mer information, om du inte är helt säker på att du vill göra en ansökan till MBU. Skicka ditt namn och telefonnummer till johanna.franzen@umea.se, så hör vi av oss med mer information.

Mer information

MBU är ett samarbete mellan Umeå kommun, polis, räddningstjänst och ambulanssjukvård där vi tillsammans arbetar förebyggande för och med ungdomar i Umeå. MBU kommer ursprungligen från Göteborgs stad och finns i flera städer i Sverige. Alla städer som arbetar med MBU arbetar efter samma koncept och förhållningssätt.

Sidan publicerades