Grönkolorerat svartvitt foto av en ung kvinna i förkläde, med en trave ved på ena armen.

Ur utställningen ”Kockor – unga kvinnor i Norrlands skogar” på Kvinnohistoriskt Museum. Foto: Skog- och samemuseets i Lyckseles fotosamling.

Syntolkade kulturevenemang i höst

Hösten 2023 är kantad av ett varierat utbud av kultur för dig som är synnedsatt. Välkommen till en höst med syntolkad kultur!

Med professionella syntolkar får du ta del av allt från opera och teater, till dans och utställningar i Umeå och Skellefteå. Till exempel en av Europas mest hyllade nutida koreografer med det storslagna dansverket – REMACHINE/ Jefta van Dinther. Eller varför inte gå på operan The death of Klinghoffer – en föreställning fylld av starka känslor, fantastisk musik och en berättelse som verkligen berör hjärtat. Båda på Norrlandsoperan i Umeå.

I Skellefteå kan du gå på konstutställning av Fredrik Söderberg i Sara kulturhus, eller uppleva Sala Lidmans verk Jernbanan som musikteater – inspirerad av Lidmans släkts och Västerbottens historia. Verket, som är en boksvit om fem delar, hyllades och prisbelönades när den kom ut mellan åren 1977 och 1985.

Utöver detta finns mycket mer i höstens program.

Höstens föreställningar

I programmet Kikaren hittar du höstens syntolkade föreställningar:

Anmälan

För att anmäla dig till evenemangen, ring eller mejla till SRF Västerbotten. Ta också kontakt med SRF Västerbotten om du har frågor om syntolkning eller höstens föreställningar.

Kontakt och anmälan

SRF Västerbotten
090-18 96 33
vasterbotten@srf.nu

Sidan publicerades