Barn åker pulka i pulkabacken på Rådhustorget.

Pulkaåkning på Rådhustorget.

Åk pulka på torget och bräda i parken

Sedan några dagar är det fritt fram för dig och andra Umeåbor att utöva vinteraktiviteter mitt i centrum. Det finns en pulkabacke på Rådhustorget och en snowpark i Broparken.

Efter flera dagar av snöskottande står pulkabacken på Rådhustorget klar. Nu kan du åka pulka, stjärtlapp, snow racer och andra åkdon mitt på torget. Tack vare Fritidsbanken finns alla dessa åkdon att låna vid området. Pulkabacken täcker stora delar av torget, besökare kan sprida ut sig och ha gott om plats till andra pulkaåkare. Under sportlovet, vecka 10, kommer renfällar, eldkorgar och en trygghetsvärd att finnas på plats för att skapa fin stämning och säkra förhållanden.

Broparken har också blivit en plats för vinteraktivitet. Här har kommunen skapat en snowpark för skid- och snowboardåkare med så kallade rollers, rails och hopp. Broparken har i många år varit en plats för skid- och snowboardåkare och tack vare årets snömängder kan parken möjligheter nyttjas till fullo i år.

– Det känns jättekul att skapa lite backar här i centrum, speciellt nu när det avråds från att resa till fjällen, säger Magnus Lingegård, landskapsarkitekt, Umeå kommun.

Snowparken i Broparken byggs upp.

Snowparken i Broparken byggs upp.

Sidan publicerades