Ung person sitter och håller om sina knän. Bilden är beskuren så ansiktet inte syns..

Gymnasieelever skapar kampanjer mot våld

Umebrå ger elever på medieprogrammet vid Midgårdsskolan i uppdrag att under våren arbeta fram kampanjidéer för att motverka våld i ungas nära relationer.

Tisdag 27 april kommer Umebrå tillsammans med representanter för polisen, Fältgruppen, fritidsgårdar, Tjej- och kvinnojouren i Umeå att presentera uppdraget för eleverna på Midgårdsskolan. Eleverna kommer att arbeta med uppdraget i grupper under våren och presentera sina idéer tisdag 8 juni.

– Det känns jättespännande att få möjligheten till det här samarbetet med Umebrå, säger Cecilia Holm, medielärare och mentor för estetiska programmet Estetik och media på Midgårdsskolan.

Uppdragspresentationen gör Umebrå tillsammans med fler samarbetsparter som möter ungdomar i sin vardag, som Tjej- och kvinnojouren, Västangård fritidsgård, Fältgruppen och polisen i Umeå.

– Blir någon av kampanjidéerna väldigt bra, vilket vi tror, kommer vi att förverkliga den. Vi tror stenhårt på att detta samarbete kommer att bära frukt, säger Ulrika Granskog, processledare för Umebrå, Umeå kommun.

Sidan publicerades