Kolla in alla aktiviteter i lovkalendern

Äntligen sommarlov! Du som är lovledig hittar tips på aktiviteter att göra under sommarlovet på www.umea.se/handerpalovetlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Kolla in allt som händer och visa dina kompisar! Är du arrangör? Kom ihåg att tipsa om din aktivitet i lovkalendern.

Under lovet kan du bland annat bada på de tempererade utebaden, delta i sommarboken, dansa, idrotta, skapa, spela minigolf på nytt sätt och mycket annat. Många av aktiviteterna är gratis för dig med Händer på lovet-kort. Se alla aktiviteter i lovkalendern på www.umea.se/handerpalovetlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Anmäl dig till arrangemang

En del arrangemang som arrangeras under sommarlovet kräver anmälan i förväg, det är för att kunna hålla antalet deltagare på en bra nivå och minska risken för spridning av coronavirus. Du som deltar, följ råd och restriktioner från myndigheter:

  • Stanna hemma om du känner dig sjuk, även vid lindriga symtom.
  • Tvätta händerna ofta med tvål och vatten och använd handsprit.
  • Håll avstånd till andra människor.

Om Händer på lovet-kortet

Händer på lovet-kortet ger fritt barn i förskoleklass och upp till årskurs 9 i Umeå kommun fritt inträde till flera aktiviteter som arrangeras av Umeå kommun och olika föreningar under sommarlovet. Kortet delas ut via skolan inför lovet.

Mer information om Händer på lovet-kortetlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Aktiv fritid

Du och alla andra ska kunna ha en aktiv fritid, även i virustider. I lovkalendern finns tips på aktiviteter under sommarlovet men på webbsidan Aktiv fritid har vi också samlat många aktiviteter som passar hela familjen. Där finns många tips på utomhusaktiviteter men även sådant som du kan delta på digitalt hemifrån.

Aktiv fritid

Ha ett fantastiskt sommarlov!

Sidan publicerades