Portalen för Umeå - kommun, universitet och näringsliv

Startsida

Sök i portalen och umea.se/kommun

Besökare

Sök i portalen och umea.se/kommun

Bostadens höstljus är igång

Den populära ljusfestivalen Umeå Höstljus kommer inte att genomföras i år, därför har Bostaden skapat åtta ljusinstallationer som nu finns att beskåda i olika stadsdelar i Umeå. Förhoppningen är att sprida lite ljus mörkret och öka trivseln.

Bostaden har valt att belysa en del platser som känns mörka men även skapat mer lekfulla installationer i bland annat lekplatser. Man har även fått in tips från hyresgäster om var de vill ha installationer och ett av dessa tips har valts ut och förverkligats på Fridhem.

Åtta installationer i olika bostadsområden

Till skillnad från Umeå Höstljus som lyst upp de centrala delarna så har Bostaden fördelat de olika installationerna ute i sina bostadsområden. Åtta tillfälliga installationer och utsmyckningar monteras i mitten av höstlovsveckan och kommer att sitta uppe i cirka två veckor.

— Vi vill visa upp vilka fina gårdar och hus vi faktiskt har och hoppas att det ska öka trivseln och stoltheten över det egna området, säger Hanna Olsson, kommunikationschef på Bostaden.

Hållbart så långt som möjligt

Bostaden satsar hårt på hållbarhet och därför har man valt att i största möjliga utsträckning använda lågenergibelysning i ljusinstallationerna för att minimera klimatpåverkan.

På följande platser finns installationer och utsmyckningar:

- Öbacka mot Öbackavägen
- Japanska trädgården, Ålidbacken
- Cykel- och gångkorsning, Pedagoggränd
- Lekplats Istidsgatan, Nydalahöjd
- Gräsplan Istidsgatan, Nydalahöjd
- Gungor, Fridhemsvägen mellan 1G och 1H
- Ersboda torg
- Lekplats vid Glädjens gränd, Umedalen

Mer information

Hanna Olsson
Kommunikations- och marknadschef
AB Bostaden
090-17 76 60
mejl

Umeå kommuns webbplats
Turistbyrå
Umeå universitet
Umeå kommunföretag