Portalen för Umeå - kommun, universitet och näringsliv

Startsida

Sök i portalen och umea.se/kommun

Besökare

Sök i portalen och umea.se/kommun

Många internationella studenter på Umeå universitet våren 2014

Måndagen den 20 januari 2014 välkomnade Umeå universitet nya internationella studenter. Under vårterminen anländer 250 utbytesstudenter. Dessutom har Umeå universitet antagit 835 freemovers, studenter som sökt sig till universitetet på egen hand.

Umeå universitet inleder terminen med en introduktionsutbildning där de internationella studenterna får kunskap om hur det är att studera och bo i Sverige.

Det sociala programmet för internationella studenter fortsätter under hela terminen genom det så kallade Buddy-programmet.

– Buddy-programmet hjälper studenterna att komma tillrätta i sin nya miljö och ger dem möjlighet att upptäcka Sverige och dess kultur. De får också ett varmt välkomnande av svenska studenter och en insikt i vad Umeå har att erbjuda, säger Jennifer Börresson, samordnare av programmet.

Högt rankat universitet

Umeå universitet rankades ifjol som nummer ett i Sverige och nummer tre i Europa i enkätundersökningen International Student Barometer. Enkäten är besvarad av internationella studenter från 193 lärosäten runt om i världen.

– Buddy-programmet är en viktig del i att Umeå universitets internationella studenter trivs så bra, avslutar Jennifer Börresson.

Under vårterminen 2014 kommer utbytesstudenter från 36 olika länder att påbörja sina studier vid Umeå universitet. Flest antal kommer från Tyskland, Frankrike och Turkiet.

Mer information:

Sandra Åström
samordnare introduktionsutbildning
Umeå universitet
072-539 31 23
mejl

Jennifer Börresson
samordnare av Buddy-programmet
Umeå universitet
072-539 32 97
mejl

Umeå kommuns webbplats
Turistbyrå
Umeå universitet
Umeå kommunföretag