Portalen för Umeå - kommun, universitet och näringsliv

Startsida

Sök i portalen och umea.se/kommun

Besökare

Sök i portalen och umea.se/kommun

Navet är namnet på nya badhuset i Umeå

Nu är namn och visuell profil för Umeås nästa stora projekt beslutat: Navet – en bad- och träningsanläggning med tävlingsklassad 50-meters bassäng, upplevelsesbad med vattenrutschbanor, strömkanal och bubbelpool samt spa-del och gym.

Placeringen mitt i centrala Umeå med närhet till handel, arbetsplatser och kollektivtrafik kommer att göra anläggningen tillgänglig för alla kommuninvånare – den blir Navet i Umeå.

– Bygget har varit igång sen november förra året, men det är först nu det känns som att Umeås nya badhus börjar ta form på allvar, säger Stefan Hildningsson, fritidchef på Umeå kommun. Det känns bra att vi i lugn och ro och med en bred process har fått namn, visuell identitet och varumärkesplattform på plats.

Umeåbor har fått tycka till

Arbetet med att ta fram varumärkesplattform, visuell identitet och namn har skett i nära samarbete med kommunikationsbyrån Plakat i Umeå. I processen har både fritidsnämnden och fokusgrupper med Umeåbor haft stort betydelse och slutresultatet är väl förankrat i kommunen. Förutom namn och logotyp finns det nu också en tillfällig webbplats med en blogg och en sida på Facebook där alla ska kunna följa framväxten av alla faciliteter i anläggningen.

– Vi hoppas och tror att det finns ett intresse för att följa hur anläggningen växer fram, säger Stefan Hildingsson. Det är många ställningstaganden kvar och vill att de framtida besökarna ska kunna följa med i hur verksamheten i badhuset växer fram. Vi har på webbplatsen även en stor mängd med frågor och svar som vi hoppas ska ge alla en bra bild av hur Navet kommer att bli när det öppnar. Vi vill att Navet ska bli en anläggning som tilltalar och är tillgänglig för alla i Umeå.

Mer information:

Navet öppnar hösten 2016 och framväxten går att följa på www.navet.umea.se

Umeå kommuns webbplats
Turistbyrå
Umeå universitet
Umeå kommunföretag