Portalen för Umeå - kommun, universitet och näringsliv

Startsida

Sök i portalen och umea.se/kommun

Besökare

Sök i portalen och umea.se/kommun

Ny kommunikationsbyrå öppnar i Umeå

En norrländsk uppstickare i reklambyråbranschen skapas när entreprenören Edward Lantz blir styrelseordförande och delägare i Jo Kommunikation.

– Det jag brinner för är att utveckla ledarskapet, försäljningen och marknadsföringen hos företag med tillväxtpotential, säger Edward Lantz.

Nu går Edward Lantz in i Jo Kommunikation som styrelseordförande och delägare för att göra en satsning tillsammans med de tre grundarna Edvin From, Joakim Bergkvist och Joakim Olsson.

Under åren 2007-2014 drev Edward Lantz IT-Hantverkarna i Umeå, Örnsköldsvik och Skellefteå. Efter att ha sålt företaget till e-handelsjätten Dustin arbetar han nu själv som konsult inom företagsutveckling.

– Jag anlitade de här killarna första gången när vi skulle skapa en ny profil och kommunikationsplan för två andra företag som jag är delägare i, berättar Edward Lantz.

– Jag såg genast en stor potential i den här byrån eftersom jag blev väldigt nöjd med resultatet. Så jag sa att vi borde göra något tillsammans. Jag har själv länge tänkt på att starta en byrå för att hjälpa företagare med kreativ och strategisk kommunikation, med tydligt uppsatta mål.

Tidigare BIC Företag

Jo Kommunikation startade sin resa på företagsinkubatorn BIC Factory i Umeå, då med namnet Studio Matris.

– Tiden på BIC var nyttig för oss och vi är grymt tacksamma för den hjälp och stöttning vi fått därifrån. Nu med Edwards entreprenörsdriv och breda erfarenhet från sina tidigare engagemang, ihop med våra kreativa idéer och vilja att skapa strategisk kommunikation, har vi ett väldigt spännande team, säger företagets Art Director Joakim Olsson.

– Vår kärna ligger inom digitala området där utvecklingen går rasande fort. Vi ignorerar däremot inte de traditionella kanalerna som tidning och tryck. All media har en unik roll för att komma i kontakt med människor, säger företagets VD Edvin From.

– I takt med vår kundtillväxt kommer vi att anställa fler. Redan nu håller vi ögonen öppna för att rekrytera vår nästa medarbetare, säger Joakim Bergqvist, företagets systemutvecklare.

Umeå kommuns webbplats
Turistbyrå
Umeå universitet
Umeå kommunföretag