Portalen för Umeå - kommun, universitet och näringsliv

Startsida

Sök i portalen och umea.se/kommun

Besökare

Sök i portalen och umea.se/kommun

Nytt bemanningsföretag startar i Umeå

Nu lanseras Konsultia, det nya bemanningsföretaget specialiserat på personaluthyrning och rekrytering till Norrlands industriföretag. Med ambitionen att vara Norrlands bästa bemanningsföretag vill Konsultia stärka industriföretagen och öka sysselsättningen.

– Vi som driver Konsultia har mångårig erfarenhet av industri och bemanningsverksamhet. Efter att ha arbetat ihop under flera år, kom vi till en punkt där vi kände att vi ville förändra branschen och bestämde oss för att göra det tillsammans, berättar Jimmy Rönnblom, VD på Konsultia och en av de tre grundarna.

Konsultia erbjuder den stora organisationens erfarenhet i kombination med lokal närvaro och kunskap om den norrländska marknaden. Kontor etableras nu i Umeå och Sundsvall. Ambitionen är att under nästa år fortsätta etableringarna i Norrland. Målsättningen är att redan under 2014 anställa ett 100-tal medarbetare.

Fokus på specialisering

– Vi vill vara branschens attraktivaste arbetsgivare. Vi ska upprätthålla en positiv företagskultur som präglas av engagemang, kundfokus och ansvar, där alla hjälps åt att skapa en rolig och trivsam arbetsmiljö, säger Jimmy Rönnblom.

Det är med specialiseringen som Konsultia vill utmärka sig mest i branschen. Det är stor skillnad på olika branscher inom industrin, till exempel trä och verkstad, med det följer skilda krav på kompetenser.

– Vi vet vad industrierna behöver, vi har själva arbetat på industrigolvet och det finns ett värde i det vilket vi hoppas att våra kunder och medarbetare kommer se nyttan av, säger Jimmy Rönnblom.

Mer information:

Jimmy Rönnblom
vd
072-517 26 11
mejl

Umeå kommuns webbplats
Turistbyrå
Umeå universitet
Umeå kommunföretag