Portalen för Umeå - kommun, universitet och näringsliv

Startsida

Sök i portalen och umea.se/kommun

Besökare

Sök i portalen och umea.se/kommun

Plakat dubbelt i final till Svenska Publishing-Priset

Den Umeåbaserade kommunikationsbyrån Plakat har två bidrag i finalfältet till Svenska Publishingpriset. I tävlingen deltar över 400 tävlingsbidrag från hela landet, så för Plakat är detta en tung merit och ytterligare ett kvitto på att byrån befinner sig i landets absoluta toppskikt.

De finalklara bidragen är "Magasin HemavanTärnaby", som produceras åt PR-föreningen HemavanTärnaby, och tävlar i kategorin besöksguider. Det andra bidraget är en utställningskatalog för Bildmuseet i Umeå.  Katalogen heter "Rawiya – hon som berättar en historia" och är finalist i kategorin informationstrycksaker.

– Fantastiskt kul, säger Anna-Karin Nilsson, vd på Plakat. Inte bara för att det visar att vår byrå är en av landets toppbyråer, utan även för att det är trycksaker vi producerar åt kunder i vår egen region. För destinationen HemavanTärnaby har tidningen spelat en betydande roll för att paketera destinationen för besökarna och Bildmuseets kataloger har förstås en initierad och krävande publik som förväntar sig kvalitet. Dessa finalplatser är bevis på att kvalitet lönar sig.

Kvitto på hög kvalitet

För kommunikationsbyrån Plakat är finalplatserna viktiga kvitton på att byrån håller den kvalitet som krävs för att kunna konkurrera med de bästa byråerna i landet. Förra året vann byrån guld i den meritfyllda PR-tävlingen Spinn för en jämställdhetskampanj åt Umeå kommun och det norrländska priset Guldfyren för arbetet med brandvarnarkonserten med Länsförsäkringar Västerbotten. Nu adderar byrån två finalplatser i Svenska Publishing-Priset till meriterna.

– Nu vill vi givetvis vinna, men bara att vara i final känns riktigt bra, avslutar Anna-Karin Nilsson. Den här hösten har fått en minst sagt skön start och vi ser dessutom hur många av våra kunder växlar upp nu.

Kommunikationstävlingen Svenska Publishing-Priset är en årlig jurybedömd nationell tävling för webbplatser, tidningar, tidskrifter, böcker och andra trycksaker.

Umeå kommuns webbplats
Turistbyrå
Umeå universitet
Umeå kommunföretag