Portalen för Umeå - kommun, universitet och näringsliv

Startsida

Sök i portalen och umea.se/kommun

Besökare

Sök i portalen och umea.se/kommun

Qwork förvärvar Brainpeople

Bemanningsföretaget Qwork förvärvar branschkollegan Brainpeople. Det är ett viktigt samgående för båda företagen och förvärvet ska leda till att bli en stark strukturell leverantör inom bemanning och rekrytering.

Qwork är ett bemanningsföretag som har flera stora kunder med höga volymer. Företaget arbetar inom kontor, handel, IT, logistik och industri med både bemanning och rekrytering. Företaget omsatte 66 mkr under 2014. Qwork är ett auktoriserat bemanningsföretag och certifierat i ISO 9001, 14001 samt OHSAS 18001. Det startades 2004 i Umeå och finns nu med kontor över flera regioner i Sverige.

– Vårt fokus har hela tiden varit på kvalitet och långsiktighet i alla delar. Nu har vi hittat ett företag som matchar våra värderingar och har väldigt hög kompetens, säger VD Johan Wikström.

Chefer och specialister

Brainpeople har sedan starten haft fokus på uthyrning och rekrytering av tjänstemän. Under senare år har företaget ytterligare stärkt sin position genom uthyrning och rekrytering av chefer och specialister. Företaget har kontor i Stockholm och omsatte 39 mkr 2014.

– Förvärvet är ett viktigt steg i bygget av Sveriges bästa bemannings- och rekryteringföretag. Brainpeople tillför kompetens och processkunskap inom rekrytering och bemanning på tjänstemannasidan. Vi behövde stärka vår position i Stockholm och inom tjänstemannasidan vilket vi gör med förvärvet, säger Johan Wikström.

Mer information:

Johan Wikström
VD Qwork
070-440 39 33

Kjell Hasslert
Styrelseordförande i Brainpeople
070-851 75 00

Umeå kommuns webbplats
Turistbyrå
Umeå universitet
Umeå kommunföretag