Portalen för Umeå - kommun, universitet och näringsliv

Startsida

Sök i portalen och umea.se/kommun

Besökare

Sök i portalen och umea.se/kommun

Startupscenen i Umeå växer

Umeås startupscen bubblar och växer som aldrig förr. För att ytterligare stärka utvecklingen tar Uminova Innovation in två nya medarbetare.

Uminova Innovation är en av Sveriges främsta inkubatorer och verkar i den bubblande startupscenen i Umeå. Från universiteten och näringslivet skapas det ständigt nya skalbara affärsidéer. Samtidigt drar allt fler serieentreprenörer igång nya startups – och investerar i andras. För att stötta alla dessa idéer och bolag tar Uminova Innovation nu in två nya medarbetare, Hillevi Lindelöf och Magdalena Lindström.

Hillevi Lindelöf kommer närmast från en tjänst som Regionchef från Venture Cup. Hillevi är i grunden utbildad fysioterapeut, men har tidigare arbetat för Uminova Innovation som studentkommunikatör och hos en startup inom träningsbranschen som satt som inkubatorföretag hos Uminova Innovation. Hillevi kommer framförallt arbeta med internationalisering av bolag inom ramen för affärsnätverket Enterprise Europé Network, som Uminova Innovation är en del utav, samt vara ansvarig för den fysiska inkubatormiljön.

– Sen jag började arbeta för Uminova Innovation som studentkommunikatör har jag varit fast i den roliga och inspirerande startupvärlden. Det ska bli väldigt spännande att hjälpa våra startups framåt på den internationella marknaden, säger Hillevi Lindelöf.

Tidigare konsult

Magdalena Lindström har en bakgrund inom idrottsmedicin, idrottspsykologi och fysiologi. Hon har varit en del av Uminova Innovation i flera år som bland annat studentkommunikatör, konsult mot inkubatorbolag och ansvarig för Sommarentreprenörprogrammet. Hon har även arbetat som träningsinstruktör och i ett EU-projekt. Nu går hon in på halvtid som ansvarig för Sommarentreprenörsprogrammet och koordinator för Uminova Innovations acceleratorprogram.

– Sedan några år tillbaka har jag arbetat på Uminova Innovation parallet med andra åtaganden. Jag ser fram emot att få jobba på UI som min huvudsysselsättning, nu blir det mer på riktigt! I närtid ska det bli intressant att åka till Mobile World Congress i Barcelona i februari tillsammans med bolagen i vårt Acceleratorprogram, säger Magdalena Lindström.

Umeå kommuns webbplats
Turistbyrå
Umeå universitet
Umeå kommunföretag