Portalen för Umeå - kommun, universitet och näringsliv

Startsida

Sök i portalen och umea.se/kommun

Besökare

Sök i portalen och umea.se/kommun

Teknikhusgruppen laddar för expansion

Teknikhusetgruppen – som består av det erfarna IT-bolaget Teknikhuset och den vassa innovationsbyrån Realsprint AB – rustar för nya innovationer, lösningar och kunder på den digitala arenan.

En viktig nyckel i det arbetet är att Teknikhusetgruppen rekryterat Anders Forsberg till teamen på Teg – både som delägare och som koncernens VD.

Forsberg kompletterar den befintliga ledningen med sin mångåriga erfarenhet från IT-branschen. Hans senaste uppdrag var som ansvarig för Bisnodes verksamhet i Umeå och dessförinnan verkade Anders som regionchef på Sogeti under 8 år

– Anders gedigna erfarenhet inom branschen förstärker och kompletterar vår befintliga verksamhet på ett bra sätt. Genom Anders kunnande, sin personlighet och sitt ödmjuka arbetssätt är han ett tryggt tillskott för att stödja gruppens planer, säger Dan Nilsson, huvudägare och styrelseordförande.

Stark framgångsspiral

Teknikhuset och Realsprint har de senaste åren lyckats attrahera önskvärda kunder, partners och medarbetare vilket skapat en framgångsspiral – ett kvitto samtidigt på att den kultur som råder i bolagen är positiv och hälsosam, och att de personligheter och expertkunskaper som finns är vad som krävs och efterfrågas – inom och utanför Nordens gränser.

Det är inom dessa respektive dotterbolag som expansionen framgent också skall ske.

- Realsprint som verkar mycket internationellt inom media och streaming ser fram emot att få jobba med Anders och få ta del av hans kunskap och erfarenhet av komplex lösningsförsäljning. Det kommer att bli en nyckel till fler spännande projekt och affärer, säger Niclas Åström VD för Realsprint.

- Med Anders som koncern-VD är jag övertygad om att vi kommer att öka vår tillväxttakt och samtidigt vara Norrlands attraktivaste arbetsgivare och leverantör, säger Susanne Österström-Dahlqvist VD för Teknikhuset AB.

- Det känns fantastiskt spännande och inspirerande att få jobba med Teknikhusetgruppen och ägarnas tillväxtambitioner. Att få ett sådant förtroende i ett helägt norrländskt bolag med korta beslutsvägar är oerhört stimulerande. Som grädde på moset har jag ju även fått möjligheten att gå in som delägare, säger Anders Forsberg.

Bland Teknikhusetgruppens kunder finns Svenska Kyrkan, Västerbottens-Kuriren, Norra Skogsägarna, Komatsu Forest, Konftel, Skellefteå Kommun, Brottsoffermyndigheten, Olofsfors, Branäsgruppen och NetEnt.

Umeå kommuns webbplats
Turistbyrå
Umeå universitet
Umeå kommunföretag