Portalen för Umeå - kommun, universitet och näringsliv

Startsida

Sök i portalen och umea.se/kommun

Besökare

Sök i portalen och umea.se/kommun

Umeåbaserade företag presenterar hållbarhetspris

Umeåentreprenören Johanna Hallin och kommunikationsbyrån Pondus presenterar Human Centered Business Index. En lista med svenska företag som visar vägen till nästa nivå av hållbarhetsarbete, där positiva effekter för mänskligheten blir en del av själva affären.

Human Centered Business Index är ett banbrytande koncept som har utvecklas av Johannas företag Lumen Behavior, i samarbete med Pondus Kommunikation och ett globalt nätverk av experter på human centered design, systemförändring och social innovation. Nu presenteras ramverket för första gången och de svenska företag som toppar listan visar alla prov på att omsätta den nya kompetens som krävs för att navigera företagsutveckling i en föränderlig samtid.

– Det här är ett spännande initiativ som tar sikte på hållbara affärsmöjligheter med människors utvecklingsförmåga som den viktigaste byggstenen, säger Malin Johansson, VD Pondus Kommunikation.

– Modellen skapar, tillsammans med förändringsdriven kommunikation, förutsättningar för de företag om vill bygga starka, värdegrundsbaserade plattformar för tillväxt.

Lanseras 15 mars

Human Centered Business Index 2016 lanseras 15 mars, på ett seminarium tillsammans med KTH Center for Stockholm School of Entrepreneurship. Då presenteras vinnarna och studien som ligger till grund för indexet.

– Vi lever i en global värld, med ett överflöd av information och kunskap. Ändå fattas de flesta affärsbeslut på samma premisser som förra seklet. De företag som kan omsätta kompetenserna meningsfullhet, empati, systemförståelse och motståndskraft i både ledarskap och strategi, har förutsättningar att inte bara överleva – utan också blomstra, säger Johanna Hallin, VD Lumen Behavior.

Bland företagen som toppar listan finns Umeåbaserade Polarbröd, tillsammans med Frösunda, Fjällräven, Saltå Kvarn, God El, Elekta, BoKlok, Mitt Liv, Idrott Utan Gränser och DayCape.

Umeå kommuns webbplats
Turistbyrå
Umeå universitet
Umeå kommunföretag