Portalen för Umeå - kommun, universitet och näringsliv

Startsida

Sök i portalen och umea.se/kommun

Besökare

Sök i portalen och umea.se/kommun

Umeåbutiker prisades

Lördag 27 januari genomfördes den första upplagan av Handelsgalan i Umeå. Med hjälp av drygt 2 000 röster från allmänheten utsågs vinnarna i de olika kategorierna.

Galakvällen bjöd på underhållning, mingelbuffé samt utdelning av priserna, under ledning av artisten Timo Räisänen och Umeåprofilen Anna Axelsson.

— Det känns kul att kunna lyfta fram alla fantastiska människor som jobbar inom handeln. En höjdpunkt med galan är att få gratulera vinnarna under festliga former, säger Jan Wiktorsson, projektledare för Handelsgalan.

Engagerande omröstning


Intresset för röstningen har varit stort, och drygt 2 000 röster från allmänheten har lagts på de nominerade. Förutom äran så kommer vinnarna även att nomineras till Retail Awards, som arrangeras av Svensk Handel och samlar butiker från hela landet.

— Nu hoppas vi att våra vinnare också ska lyckas bra i den nationella tävlingen, så vi kan visa resten av landet vilka grymma handlare vi har här i Umeå, säger Jan Wiktorsson.

Vinnare:


Årets butik: DUÅ
Årets hållbara butik: Returbutiken
Årets ledare: Veronica Ottosson, Ingrids
Årets butikssäljare: Per och Lars Åkerlund, DUÅ
Årets medarbetare: Ann-Charlotte Johansson, Carizma
Årets hederspris: Håkan Gustafsson, Elkedjan

Handelsgalan i Umeå arrangeras av Umeå Handel, Umeå Näringslivsservice och Umeå C i nära samarbete med Umeå Folkets hus, VK, Plakat, NRA, Scandic Plaza, Strömpilen, Mofab, Scherdins Fastigheter, Ikano, Folkuniversitetet och Nolia.

Mer information:

Läs mer om Handelsgalan på dess webbplats eller kontakta:

Janne Wiktorsson
projektledare
Handelsgalan Umeå 2013
070-641 02 31
mejl

Umeå kommuns webbplats
Turistbyrå
Umeå universitet
Umeå kommunföretag