Portalen för Umeå - kommun, universitet och näringsliv

Startsida

Sök i portalen och umea.se/kommun

Besökare

Sök i portalen och umea.se/kommun

UmeNet prisas som Årets Stadsnät 2012

I februari utsågs UmeNet till Årets Operatör vid Telekomgalan. Och den 20:e mars prisades företaget som Årets Stadsnät 2012.

– Ja, vi är otroligt glada. Att vinna dessa ärofyllda priser är verkligen fantastiskt – både för oss som jobbar hårt på UmeNet och för Umeåborna, säger Mats Berggren, vd för Umeå Energis dotterbolagUmeNet.

Årets Stadsnäts delas ut av Svenska Stadsnätsföreningen för att uppmärksamma förtjänstfulla insatser inom stadsnätsverksamhetens område. I sitt utnämnande skriver föreningen:

”Tack vare UmeNets väl utvecklade fibernät har i dag 95 procent av invånarna i kommunen tillgång till bredband och ett 80-tal byanät är anslutna.”

Pionjär inom Sveriges stadsnät

UmeNet är en av pionjärerna bland svenska stadsnätsbyggare. Redan 1994 började företaget dra fiber i Umeå och sedan 1999 har man erbjudit marknaden ett öppet stadsnät. I dag ger UmeNetUmeåborna uppemot 1 000 Mbit/s i kabeln – dubbelriktat, vilket innebär att det går lika fort att ladda upp som att ladda ner.

– Vi är nyfikna på ny teknik och var tidigt ute med fiber. Det har tagit oss dit vi är i dag. Nästan alla i Umeå har fiber plus att vi erbjuder Umeåborna västvärldens snabbaste bredband, säger Mats Berggren.

För bara en dryg månad sedan utsågs UmeNet till Årets Operatör 2012 och glädjen var stor över att prisas återigen.

– Fantastiskt roligt. Vi har kämpat hårt och har länge legat i framkant. Att då få utmärkelser för sitt arbete är väldigt givande. Vi är även glada för Umeåbornas skull. De har ett bredbandsnät att vara stolta över, säger Mats Berggren.

Mer information:

Mats Berggren
vd
UmeNet
Umeå Energi
070-518 71 28

Gun Blomquist Bergman
kommunikationschef
Umeå Energi
070-642 46 33

Umeå kommuns webbplats
Turistbyrå
Umeå universitet
Umeå kommunföretag