Vanliga frågor under sommaren

För elever på de kommunala gymnasieskolorna erbjuds ferieskola på Maja Beskowgymnasiet från och med måndag 20 juni till och med fredag 8 juli.

För elever årskurs 8 och 9 erbjuds sommarskola vecka 24–25 på Hörnefors centralskola, Storsjöskolan i Holmsund, Sävar skola och Hagaskolan i Umeå. Kontakta rektor på elevens hemskola vid frågor. Övergripande frågor om sommarskola, kontakta någon av rektorerna Eva Eklund, eva.eklund@umea.se eller Henrik Theorin, henrik.theorin@umea.se.

Elever i årskurs 9 betygsätts av de lärare som undervisar i sommarskolan. De elever vars betyg inkommer till gymnasieantagningen senast 22 juni kommer att prövas på de nya betygen i antagningen. Om betygen inkommer senare kommer eleven att prövas i reservantagningen. Elever i årskurs 8 arbetar för att nå målen i årskurs 9 och betygsätts därför inte av sommarskolan.

Den slutliga antagningen är klar innan månadsskiftet juni/juli. Alla elever ska svara på sitt antagningsbesked. Mer information finns på antagningens webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Reservantagningen påbörjas i början av augusti. Elever som stått som reserv till något program kan logga in och se om de har blivit antagna. Reservantagningen avslutas i slutet av augusti. Mer information finns på antagningens webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Se ansökan, söka skola

Pedagogiska placeringsenheten stödjer med ansökan till förskoleklass och grundskola. Mejla ppeskola@umea.se eller ring 090-16 66 50 vardagar mellan klockan 08.30–12.00.

Alla förskolor, pedagogisk omsorg och fritidshem är stängda veckorna 27–30. Sommaröppen verksamhet erbjuds på några enheter för vårdnadshavare som båda arbetar/studerar samtidigt.

Vid frågor, kontakta Pedagogiska placeringsenheten på telefon 090-16 66 56 vardagar mellan klockan 08.30–12.00.

Se hur en ansökan till förskola går till

Ansök om plats

Pedagogiska placeringsenheten stödjer med ansökan till förskola, pedagogisk omsorg och fritidshem. Mejla ppeforskola@umea.se eller ring 090-16 66 56 vardagar mellan klockan 08.30–12.00.

Aftonstjärnan, kommunens nattöppna verksamhet för barn 1–13 år, är öppen hela sommaren. Nya barn placeras inte i verksamheten under sommaren. Mer information om Aftonstjärnan. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Under vecka 27–31 är utbildningskontoret öppet mellan klockan 08 och 12. Besökare som inte bokat tid för besök hänvisas till stadshusets reception i huvudentrén.

Sidan publicerades