Buss vid hållplats

Ersättning för betald bussresa trots giltigt busskort

Länstrafiken meddelar att vissa skolkort har fått en uppdatering med ett felaktigt datum i samband med en uppdatering inför nästa läsår. Detta gör att kortet lyser rött i läsaren på bussen trots att kortet fortfarande har en giltig produkt för denna termin. Elever som har varit tvungna att lösa biljett trots giltigt busskort får ersättning från Länstrafiken.

Berörda elever kan ansöka om ersättning via Länstrafikens webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Det är viktigt att eleverna är tydliga med att det berodde på att skol- eller busskortet inte fungerade trots giltig produkt och att de fyller i sitt busskortnummer i formuläret.

Nu ska alla korten ha fått en ny uppdatering med korrekta datum inför nästa läsår. Det är därför inget fel på busskortet i sig, kortet behöver därför inte bytas ut.

Länstrafiken jobbar just nu med att försöka ta bort den felaktiga uppdateringen så att inte kortläsaren lyser rött. Om inte detta lyckas kommer produkten att försvinna av till hösten. Länstrafiken har även gått ut med information till buss­bolagen om att det kan förekomma skolkort som lyser rött, men att eleverna ändå ska få åka med de dagar som är kvar av terminen.

Sidan publicerades