Webbinarier med Energi- och klimatrådgivningen våren 2022

I samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan genomför Energi-och klimatrådgivningen under våren 2022 ett antal webbinarier.

Kornfält i solnedgång.

Energieffektivisering i jordbruket: Hur kan vi bli mindre sårbara?
Måndag 4 april, klockan 18.30–19.30

Energi- och klimatrådgivningen i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan bjuder in till ett webbinarie om energieffektivisering i jordbruk.

Medverkande:

  • Håkan Carlborg på Källingebygård som var årets ekobonde 2020 och har gjort stora insatser med att energieffektivisera sitt jordbruk.

Håkan Carlborg kommer att berätta om deras resa från små och enkla energilösningar till mer avancerade och hur de arbetar med frågorna i sitt eget nätverk. Alltifrån, uppvärmning, transport till odling och framtidsplaner. Hur kan vi bli mindre sårbara? Ett seminarie med fokus på samtal och frågor med tips och råd från Håkan Carlborg. Plocka de bästa tipsen och fundera kanske med stöd av energirådgivningen i Umeå om detta kan vara lösningar för er gård?

Sista anmälningsdag måndag 4 april klockan 15.00. Zoomlänk till webbinariet skickas per mejl.

Arrangörer: Energi- och klimatrådgivningen i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan

Illustration, man med en stor glödlampa

Säkra din energitillgång med solceller
Tisdag 29 mars, klockan 18.30–19.30

Med oro i omvärlden kommer många frågor om det går att säkra sin energitillgång från oväntade prisökningar. Att skaffa solceller är i dag enkelt och ofta lönsamt. Solceller har rasat kraftigt i pris de senaste tio åren och teknik och regelverk har utvecklats. Riskerna är små, och behovet av underhåll litet. De flesta takytor är lämpliga för en solcellsanläggning, så länge de inte skuggas eller lutar mot norr. Den av de förnybara energikällor som är enklast att hantera och driva är solcellsanläggningar som i princip är helt underhållsfria.

Medverkande:

  • Energi- och klimatrådgivare från Umeå kommun
  • Arvid Olofsson från forskningsinstitutet Rise pratar om solceller i nordligt klimat

Sista anmälningsdag 28 mars. Zoomlänk till webbinariet skickas per mejl.

Arrangörer: Energi- och klimatrådgivningen i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan

Logotyp Studieförbundet Vuxenskolan
Sidan publicerades