Häng med i klimatomställningen – ge ett klimatlöfte

Var med och sätt fart på klimatomställningen! Visa att du är en av alla engagerade Umeåbor som är beredd att göra förändringar i ditt liv för att minska klimatavtrycket.

Sista lördagen i mars deltar Umeå i den världsomspännande kampanjen Earth Hour. Då släcks många lampor i en timme från klockan 20.30 runt om i världen som en signal till världens ledare att agera. Umeå kommun är med i satsningen för att uppmärksamma klimatfrågan, men i år blir det lite annorlunda i Umeå.

– Vanligtvis brukar vi släcka vid stadshuset och uppmuntra andra att också släppa lampor, men det senaste året har varit dystert på många sätt, så vi tycker att man kan skippa att släcka lamporna under Earth Hour och i stället visa sitt engagemang genom att lämna ett klimatlöfte. Att släcka lamporna är en viktig symbolhandling, men det krävs mer för att få fart på klimatomställningen – och alla behövs, säger energi- och klimatrådgivare Erik Eklund, Umeå kommun.

Ge ett klimatlöfte

Visa andra att du är en av många i Umeå som är beredd att göra något för att klimatomställningen ska ta fart. Behåll lampan på om du vill, men var med i kommunens utmaning och lova en förändring som kan minska klimatavtrycket i just ditt liv.

Tillsammans blir vi klimatneutrala – det nya normala!

Klimatlöfteskarta

Lämna ditt klimatlöfte på klimatlöfteskartan.

Mer information

Fler klimatlöften:

Sidan publicerades