Energi-och klimatrådgivare i Umeå kommun, gruppbild med svart bakgrund

Lyssna på podd som ger dig klimatpepp

Energi-och klimatrådgivningen lanserar ett nytt poddsamarbete med Klimatekot.
– Åtta av tio Umeåbor har klimatångest. Vi hoppas i stället bjuda på klimatpepp, säger Eduardo Pettersson, energi-och klimatrådgivare, Umeå kommun.

Första poddavsnittet med energi-och klimatrådgivningen sänds i Klimatekot torsdag 18 mars inför årets Earth Hour manifestation.

– Umeå kommun ska bli klimatneutralt till år 2040. För att lyckas nå målet så måste vi alla bidra. Med podden hoppas vi att peppa och inspirera fler till att delta i omställningen. Vi berättar även om hur Umeå kommun genomför sitt strategiska klimatarbete, säger Eduardo Pettersson som med sina kollegor Torgny Forss och Erik Eklund deltar i podden Klimatekot tillsammans med programledaren Elin Leyonberg.

Elbilar och delningsekonomi

Totalt tio poddavsnitt är inplanerade och kommer att sändas varannan torsdag, med sommaruppehåll, fram till i höst. Varje avsnitt kommer att gå närmare in på ett specifikt tema och belysa alltifrån elbilar, solceller, matsvinn, hållbar livsstil och delningsekonomi med mera.

Lämna ett klimatlöfte

Första avsnittet handlar om Umeå kommuns arbete med att bli klimatneutralt och klimatmanifestationen Earth Hour, som genomförs över hela världen sista helgen i mars.

– Det senaste året har varit dystert på många sätt, så vi tycker att man kan skippa att släcka lamporna under Earth Hour och i stället visa sitt engagemang genom att lämna ett klimatlöfte. Att släcka lamporna är en symbolhandling och det krävs mer än så för att få fart på klimatomställningen, säger Torgny Forss, energi-och klimatrådgivare.

Mer information

Lyssna på poddavsnitten via www.umea.se/energirad Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. eller där poddar finns.

Sidan publicerades