Karta som visar var björkplantorna delas ut.

Karta som visar var björkplantorna delas ut.

Hämta gratis björkplantor vid Rödberget

Hösten är en bra tid att plantera träd. Många Umeåbor vill plantera björkar hemma hos sig och då hjälper vi gärna till genom att dela ut gratis planteringsbjörkar vid Rödbergsvägen.

Björkarna är symbolen för Umeå och med sina ljusa stammar och skira grönska är de ett vackert och omtyckt inslag i stadsbilden. Träd gynnar också fåglar och insekter och bidrar till att motverka effekterna av klimatförändringar.

Björkplantor delas ut 12 och 13 oktober

Björkplantor delas ut 12 och 13 oktober, mellan klockan 16.30 och 18.30. Plantorna finns vid Rödbergsvägen bortanför området Rödäng.

Ta med en spade

Det finns en värd på plats som hjälper dig att hitta lämpliga björkplantor. Du står själv för att gräva upp björkarna och därför behöver du ta med en egen spade. Du får också med dig ett informationsblad med goda råd om val av träd, plantering och skötsel av björk. Träd är känsliga, men med några enkla tips ökar chansen att björkarna ska trivas och växa på sina nya växtplatser.

Hitta till utlämningsplatsen

Från Umeå centrum: Kör Blå vägen/väg 92 mot Vännäs, tag av höger vid cirkulationsplatsen till Rödbergsvägen. Björkutdelningen sker på höger sida efter vägen. Skyltar visar dig rätt från cirkulationsplatsen.

Kontakt

Nina Ingvarsson
landskapsingenjör
090-16 13 76
070-267 06 74
nina.ingvarsson@umea.se

Sidan publicerades