Ange alt-text; vad bilder föreställer.

Om vi hjälps åt att hålla undan skräpet får vi en trevligare och tryggare stad.

Plockar du skräp under skräpplockarveckan?

Måndag 13 maj startar den årliga skräpplockarveckan i Umeå kommun. Precis som tidigare år ska det öka kunskap om och engagemang för att bidra till en renare miljö. Du och alla andra kan plocka skräp på något sätt. Skolor och föreningar får riktade inbjudningar.

Våren har kommit till Umeå och med den intensifieras kampen mot nedskräpning. Trots att Umeå kommun lägger stora resurser på städning räcker det inte alltid till.

– Vi vill uppmana alla som kan och vill att vara med i Umeå kommuns skräpplockarvecka, säger Karin Isaksson, teknisk direktör på teknik- och fastighetsförvaltningen på Umeå kommun.

Skräpplockarveckan arrangeras 13–17 maj och är en del av Håll Sverige Rents rikstäckande kampanj mot nedskräpning. Det är Sveriges största skräpplockaraktivitet för barn och unga. Förra året plockade 700 000 personer skräp och förhoppningen är att minst lika många deltar även i år.

Syftet med kampanjen är att visa barn och ungdomar att nedskräpning inte är okej och att varje enskild person kan åstadkomma förändring genom något så enkelt som att plocka skräp. Skräpplockning bidrar till att samhället, miljön och klimatet blir till det bättre.

– När barn får kunskap om skräp påverkar de sin familj och andra närstående. Barnen kan exempelvis ifrågasätta hur föräldrarna sorterar sitt skräp, förklarar Karin Isaksson.

Förutom att plocka skräp finns det tillgång till ett undervisningsmaterial som fördjupar barnens kunskaper inom ämnet.

En ren miljö är en tryggare och trivsammare miljö för barn, vuxna och djur.

Umeå kommuns deltagande i kampanjen är en del av kommunens ständiga arbete med att göra Umeå rent och tryggt. Tillsammans kan invånare, näringsidkare och andra aktörer skapa en ren och inbjudande stad som ökar trivsel och trygghet, sparar pengar och främjar turismen.

– En ren miljö är en tryggare och trivsammare miljö för barn, vuxna och djur, säger Karin Isaksson.

Anmäl dig till skräpplockarveckan

För att delta i skräpplockardagarna kan du om du vill anmäla dig på Håll Sverige Rent Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Det går naturligtvis bra att plocka skräp utan anmälan också!

Mer information om Umeå kommuns renhållning och skräpplockarveckan: www.umea.se/hallumearent

Kontakt

Anna Lee
090-16 15 28
anna.lee@umea.se

Karin Isaksson
teknisk direktör
090-16 14 39
karin.isaksson@umea.se

Sidan publicerades