Rådhusparken i Umeå, med mycket grönska och i mitten röda blommor runt en fontän. I bakgrunden syns ett hus byggt i tegel.

Rådhusparken i Umeå är ett av besöksmålen när Swedish Gardens håller konferens i Västerbotten.

Swedish Gardens ska inspireras av Umeå och Skellefteå

Rådhusparken står i sensommarblom, Väven är fylld av liv och vid Arboretum norr sjunger växtligheten på sommarens sista refräng. Det är några av hållpunkterna i Umeå när Swedish Gardens håller konferens i Västerbotten.

Temat är "Hållbar stadsutveckling i norr" och konferensen anordnas i Skellefteå 24 augusti och i Umeå 25 augusti.

Syftet med konferensen är att visa besökare från andra delar av Sverige hur städerna har förnyat sina respektive stadsbilder och hur det har stärkt identiteten och attraktiviteten.

Stort intresse för utvecklingen i norr

– Vi planerade för det här 2020 men då kom pandemin i vägen, så det känns roligt att det äntligen blir av. Det finns ett stort intresse för den hållbara utvecklingen i norr och det här blir ett sätt för oss att visa vad som händer i Umeås och Skellefteås offentliga rum och allt som vi är stolta över, säger Michael Holmström, stadsträdgårdsmästare, Umeå kommun.

Besöker Arboretum norr

I Umeå får deltagarna en guidad vandring i Rådhusparken, får göra besök på Arboretum norr, hälsa på i Väven och lyssna på ett antal föreläsningar kring hållbar stadsutveckling i norr.

I Skellefteå får besökarna en guidad vandring i Stadsparken, runt Älvbrinken och närliggande områden, och får se Sara kulturhus.

Mer information

Swedish Gardens är ett nätverk av och för de stora publika parkerna i Sverige: swedishgardens.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sidan publicerades