Två täfteåbor som står vid ett bord utanför ICA och diskuterar planförslaget med en tredje person, en samhällsplanerare från Umeå kommun.

Vi hade många intressanta samtal om planförslaget för Täfteå.

Tyck till om planförslag för Täfteå

Tack alla engagerade och trevliga Täfteåbor för givande samtal och synpunkter under våra besök utanför ICA Täfteå i november. Ett förslag till fördjupad översiktsplan är på samråd och det är möjligt att tycka till om planförslaget fram till 17 december.

Det var både god uppslutning och god stämning och det är tydligt att Täftåborna är stolta över sin by och vill att den ska få fortsätta utvecklas. De allra flesta menade att planförslaget är bra och håller med om att det finns stor potential att utveckla Täfteå, samtidigt som många uttryckte omsorg om sin by och att det är viktigt att bevara bykänslan när Täfteå växer. Det är även tydligt att behovet av lägenheter är stort och att det behövs alternativ för äldre personer som vill flytta från sin villa, men fortsätta bo i Täfteå.

Många lyfte trafiksituationen och behovet av gång- och cykelvägar, och under torsdagen fanns Trafikverket med på plats för att svara på frågor om de statliga vägarna, de åtgärder som är planerade och de utredningar som pågår.

– Tack för ert deltagande och engagemang, det hjälper oss att ta fram ett bättre planförslag för Täfteås framtid! Vi vill också påminna om att lämna era synpunkter på planförslaget senast den 17 december, än finns tid att tycka till, säger Hanna Jonsson, samhällsplanerare.

Mer information

Läs mer och ta del av planförslaget på www.umea.se/taftea.

Sidan publicerades