Cyklister som vintercyklar och en bild från en bastu på Navet.

Navet morgon – guldkant för cyklister

Sharing City Umeå och simhallen Navet lanserar fredag 11 september "Navet morgon" för dig som cykelpendlar på morgonen. Erbjudandet innebär att du kan duscha innan jobb och andra ärenden och har möjlighet att köpa en frukostpåse.

– Vi frågade cyklande Umeåbor vad de önskar i ett framtida mobilitetsparadis runt Vasaplan och de ville ha lite mer guldkant för dem som cykelpendlar till centrum året runt. Det känns därför jätteroligt att vi nu tillsammans med simhallen Navet kan erbjuda dem Navet morgon med dusch och frukostpåse på vardagar klockan 06.00–10.00. Då kan de rulla in på jobbet fräscha, säger Philip Näslund, projektledare för Sharing City Umeå.

Sveriges största nod norr om Uppsala

Vasaplan har i snitt 22 000 besökare dagligen och är Sveriges största nod norr om Uppsala av resenärer av fotgängare, bussresenärer, cyklister och bilister. På Nygatan intill Navet går ett cykelflöde med cirka 5 000 cyklister per dag under högsäsong, vilket är 1 000 fler än bilister i området.

Mer hållbara resor i Umeå

– Allt fler Umeåbor väljer att cykla i dessa coronatider vilket är bra för folkhälsan, minskar luftföroreningar och buller samt bidrar till Umeå kommuns miljömål att öka alla hållbara resor från 50 procent till 65 procent till år 2025. Vi hoppas att även Navet morgon ska få fler att välja cykeln än bilen till jobbet, säger Philip Näslund.

 

Sidan publicerades