Parkeringshuset Nanna

Parkeringshuset Nanna i centrala Umeå.

Seminarium: Lärdomar från test av Vechicle-to-grid

Ta del av kunskap från arbetet att skapa förutsättningar för Vehicle-to-grid (V2G) i Nanna parkeringshus i Umeå. Arbetet presenteras och diskuteras under ett seminarium torsdag 17 juni. V2G är en teknologi som innebär att elbilar laddas från elnätet, men också kan ge energi tillbaka, vilket kan ge bättre balans i elproduktion och belastning på nätet.

Umeå kommun, Umeå Energi och Upab har sedan 2020 arbetat för att möjliggöra demonstration av Vehicle-to-grid i parkeringshuset Nanna i Umeå. Projektet ska skapa kunskap om potential för att dela energi genom V2G och utreda hur ett sådant system skulle kunna fungera mellan en tänkt elbilpool och fastigheten.

Aktörskartläggning och implementering

Under våren 2021 har två projekt genomförts, dels en aktörskartläggning med fokus på aktörer, roller, möjligheter och hinder för implementering av V2G-system i parkeringshuset Nanna samt en teknisk simulering av V2G.

Seminarium om testet

Projektet bjuder in till seminarium torsdag 17 juni, klockan 09.00–11.00, då resultat av arbetet kommer att presenteras och diskuteras. Ta chansen att lära dig mer om vad V2G är för något och hur det kan användas i både befintliga och nya strukturer för att ladda elbilar.

Mer information och anmälan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sprid gärna inbjudan vidare till parter som kan vara intresserade av V2G.

Projektet genomförs av Umeå kommun, Umeå Energi och Umeå Parkering AB som parter i Sharing Cities Sweden, med finansiering av Vinnova, Energimyndigheten och Formas, i samarbete med ABB och med konsultstöd av Sweco.

Sidan publicerades