Bild på vinnare Umeå kommuns företagspris 2019

Vinnare av Umeå kommuns företagspris 2019, Komatsu Forest.

Många nyheter inför Umeågalan 2022

Nu står det klart vilka som kommer att utse finalister och vinnare när Umeågalan kommer tillbaka 2022. Det är hela 77 personer i och omkring Umeås näringsliv som kommer att stå för juryarbetet i Umeågalans 11 priskategorier och det är en imponerande bredd på expertisen.

Nytt juryupplägg

En av många nyheter inför Umeågalan 2022 är att vi har samordnat juryprocessen för alla 11 priskategorier. Umeågalan har en jury för varje priskategori och i alla jurys sitter sju personer varav en juryordförande. Arbetet med att fylla jurygrupperna har skett i nära samarbete med Umeågalans 22 medarrangörer. Samtliga jurygrupper är nu klara och de 77 juryledamöterna presenteras i medskickad bilaga.

- Det är mycket glädjande att intresset för juryarbetet är så stort och att vi fått in en så fantastisk bredd på kompetensen i Umeågalans jurygrupper säger Mona Edström Frohm, ordförande för Umeågalans styrgrupp.

Öppen nominering

Förutom ett nytt juryupplägg har Umeågalan även uppdaterat priskategorier, kriterier och processen för hur nominering går till. För första gången någonsin bjuder vi in allmänheten i nomineringsförfarandet för samtliga priskategorier. Såväl privatpersoner som organisationer är välkomna att nominera utifrån respektive priskategoris kriterier. Därefter blir det respektive jurygrupps uppgift att bland de nominerade i varje kategori hitta tre finalister och bland dessa en vinnare. Nominering kommer att ske genom Umeågalans hemsida under oktober.

- Väldigt roligt att vi nu kan bjuda in alla umeåbor i arbetet med att hylla våra framgångsrika företag och företagare. Vi tror och hoppas att den öppna nomineringsprocessen kan bidra till en ännu större bredd i nomineringsunderlaget säger Umeå kommuns Näringslivschef Peter Juneblad.

Nytt datum för Umeågalan 2022

Umeågalan har tidigare planerats till v6 men för att inte riskera en krock med Rally Sweden har vi valt att förlägga Umeågalan 2022 till torsdagen den 24 mars. Förutom förändringarna som görs inom priskategorierna planeras det för fullt för en Umeågala i ett nytt format jämfört med tidigare.

- Projektgruppen på Näringsliv och Heja arbetar för fullt med upplägget men vi vågar redan nu lova att Umeås näringsliv både kommer att känna igen sig och att mötas av något helt nytt avslutar Mona Edström Frohm.

Mer information på www.umeagalan.se Länk till annan webbplats.

Kontakt

Mona Edström From, ordförande styrgruppen

070-778 74 80

 

Peter Juneblad, Näringslivschef Umeå kommun

070-225 72 15

Sidan publicerades