Dorna Farrahi studerar vid Arkitekthögskolan vid Umeå universitet och är en av deltagarna i realityserien.

Dorna Farrahi studerar vid Arkitekthögskolan, Umeå universitet. Hon är en av deltagarna som du för följa i den nya realityserien Hallå campus. Foto: Umeå universitet.

Ny realityserie om studentlivet under pandemin

Måndag 22 mars är det premiär för en helt ny realityserie om studentlivet i Umeå på Youtube. Serien Hallå campus följer fyra studenters vardag mitt i en pandemi – med allt ifrån tentaplugg och korridorsliv till norrrskensjakter och utomhusgrillning.
– Vi kommer att visa verkligheten av studentlivet, ihop med dess upp- och nergångar, säger Christian Redtzer, ursprungligen från Stockholm.

Förutom Christian Redtzer får du följa studenterna Julia Pohjanen, Dorna Farrahi och Calle Bratthall som har rekryterats till serien av Umeå universitet genom annonsering i sociala medier. De pluggar alla olika utbildningar och kommer från olika delar av landet.

– Jag ville vara med i serien för att visa hur kul det kan vara att bo i korridor. Många har en väldigt negativ syn på korridorslivet, men för mig har det varit en väldigt bra och unik upplevelse, säger deltagaren Dorna Farrahi, som ursprungligen kommer från Västerås och har bott i Umeå i två år för att plugga till arkitekt.

– Jag tycker det var ett jättebra initiativ och ville vara med i serien för att visa upp en mer varierad bild av studentlivet, säger deltagaren Calle Bratthall från Stockholm som läser beteendevetenskap vid Umeå universitet.

Så ser verkligheten ut

Att göra en realityserie under rådande omständigheterna med pandemi är en utmaning både för produktionen och innehållet. Dels måste produktionen göras på ett smittsäkert sätt, dels har studentlivet förändrats mycket under det senaste året och ser inte alls ut som det brukar. Vissa kanske ställer sig frågan om studentliv ens existerar

– Vi tycker ändå att det var viktigt att visa upp studentlivet så som det ser ut just nu, det här är ju också verkligheten. Att vara student är man ju hur som helst, menar Sofia Wiesler, kommunikatör vid Umeå universitet och producent av Hallå campus.

Serien sänds i fyra delar på youtubekanalen Studentliv på Umeå universitet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. under vårterminen. Den produceras av Inhousebyrån vid Umeå universitet och delvis av kommunikationsbyrån Spoon.

Kontakt

Sofia Wiesler

kommunikatör vid Umeå universitet och producent av Hallå campus

070-277 54 76

sofia.wiesler@umea.se

Sidan publicerades