Mattias Pettersson, Sofia Wiesler och Alekzandra Granath, teamet bakom realityserien Hallå campus.

Mattias Pettersson, Sofia Wiesler och Alekzandra Granath vid Umeå universitet är några i teamet bakom realityserien Hallå campus. Foto: Mattias Pettersson.

Umeå universitet nominerat till designpris

Umeå universitet är nominerat till Svenska Designpriset 2021 med realityserien Hallå campus som gjorts i samarbete med kommunikationsbyrån Spoon.

– Det är såklart jätteroligt att Umeå universitet är med och tävlar om ett så fint pris bland så många andra stora varumärken såsom Microsoft och SOS Alarm, säger Sofia Wiesler, kommunikatör, Umeå universitet.

Pandemin tvingade fram kreativ kommunikation

Under pandemin så kunde Umeå universitet inte längre medverka på utbildningsmässor och göra besök på gymnasieskolor och fick då tänka om i kommunikationen till de presumtiva studenterna. Därför skapade Umeå universitet tillsammans med kommunikationsbyrån Spoon en realityserie som visar fyra studenters vardagsliv med allt från tentaplugg, umgänge med kompisar och fritidsaktiviteter.

– Vi tävlar mot stora varumärken såsom Microsoft, Länsförsäkringar och SOS Alarm. Därför känns en nominering extra fint, vi är riktigt stolta, säger Sofia Wiesler.

Om tävlingen

Svenska Designpriset är hela Sveriges tävling i design och kommunikation. Hallå campus tävlar i kategorin Rörlig bild/film och tävlingen avgörs genom en omröstning. Sista dagen att rösta är 19 september. Vinnaren presenteras 14 oktober.

Sidan publicerades