Judith Gough, Storbrittaniens ambassadör i Sverige, och Hans Lindberg, ordförande, kommunstyrelsen, Umeå kommun.

Judith Gough, Storbrittaniens ambassadör i Sverige, och Hans Lindberg, ordförande, kommunstyrelsen, Umeå kommun.

Brittisk ambassadör besökte Umeå

Storbritanniens ambassadör Judith Gough har besökt Umeå för att få en fördjupad inblick i Umeås tillväxt, näringsliv och inte minst för att lära sig mer om hur Umeå har blivit den bästa platsen i Europa att bo och leva på. Under dagen fick hon bland annat träffa representanter för kommunstyrelsen.

– Storbritannien är en väldigt viktig handelspartner för Sverige. Därför pratade vi bland annat om hur företagen i Umeå bör agera och hitta nya vägar nu när Storbritannien har lämnat EU. Vi fick även berätta om företagsinkubatorerna i Umeå, om kommunens klimatarbete, men också om det fina samarbete vi har med Vasa i Finland, säger Hans Lindberg (S), ordförande, kommunstyrelsen.

Under mötet diskuterades bland annat EU:s livskvalitetmätning ”Social Progress Index” där Umeå tillsammans med Västerbottens län har fått de bästa resultaten. Ambassadören tog även del av kommunens arbete med en jämställd stadsutveckling och med insatser som genomförs för regional och internationell samverkan. Under Umeåbesöket träffade ambassadören också representanter för Umeå universitet.

Publish date