Slipsar i tre rader med texten Årets förebyggande kommun 2021.

Det blir ingen slips till Fars dag i år ...

… i alla fall inte från Umeå kommun. Istället får du som bor i och runt om Umeå ett löfte. Ett löfte om att vi ska göra vårt yttersta för att skydda ditt barn från narkotika och andra droger och beroenden.

Farsdagspresent från Umebrå

Din farsdagspresent i år blir alltså inte en slips, i alla fall inte från oss, utan ett löfte som vi på Umebrå tillsammans med polisen i Umeå ger dig, om att göra vårt yttersta för att ditt barn inte ska hamna i ett drogberoende. Umebrå är Umeå kommuns brotts- och drogförebyggande råd, som samverkar aktivt för att förebygga våld och droger i Umeå.

Ett steg på vägen

Många insatser finns redan på plats. Att upptäcka riskbe­te­enden och ge rätt stöd av hög kvalité till unga och dig som för­äldrar eller vårdnadshavare finns om du behöver det. Men vi vill och behöver göra mer.

Den allra viktigaste

Du som blir firad på Fars dag har en viktig roll i ditt barns liv och utveckling. Antagligen den allra viktigaste, tillsammans med din partner eller andra vuxna i ditt barns närhet. Vi vill finnas där och ge dig stöd om du känner att du behöver det. Och vi vill givetvis också finnas där för ditt barn.

Löften till dig

Med medborgarlöften vill vi på Umeå kommun effektivare kunna skydda våra unga från narkotika och andra droger, öka medvetenheten om våld, öka trygghet och minska brottslighet i kommunen. Det vill vi göra genom att bygga förtroende, engagera och involvera dig som medborgare tillsammans med lokalsamhällets aktörer.

Årets förebyggande kommun

Umeå kommun är utsedd till ”Årets förebyggande kommun 2021” av CAN, Centralförbundet för alkohol- och narkotikaupplysning. Utmärkelsen är ett kvitto på att vi fokuserar på rätt saker i vårt arbete, och ger oss ökad motivation att fortsätta.

Grattis från Umebrå!

Mer information

Läs mer om medborgarlöften och hur Umebrå arbetar för att motverka brott och droger: www.mea.se/umebra

Sidan publicerades