Ida vid vägvisare i trä med texten Rädda världen och Umecoms logotyp.

Ida Hillebjörk, projektledare för Umecom och moderator för Live Session.

Lyckad premiär för Umecom Live Session

Onsdag 23 februari var det premiär för Umeås nya idéverkstad – Umecom Live Session. Här berättar Ida Hillebjörk, projektledare för Umecom och moderator för Live Session, om hur premiären gick.

Nu är Umecom Live Session i gång, hur tycker du det gick?

–Jag tycker det gick jättebra. Vi sågs ju digitalt och det kanske var så att jag hade lite problem med att hantera tekniken, men som tur var så hade jag fin hjälp av min teampartner Maja Bjuggstam på Coompanion, så det löste sig.

Hur många deltagare var med i premiärversionen av Live Session?

–Vi hade runt 30 anmälda och nästan alla dök upp. Vi hoppas förstås att det här ska växa och att vi blir fler och fler, men jag tycker ändå det är coolt att så många hakar på så här första gången, att många är nyfikna och vill vara med.

Fick du några kommentarer från de som var där för att presentera sina idéer?

–Jag tror att de var nöjda. Jag fick lite återkoppling efteråt att de tyckte att de fått många förslag på hur deras idéer skulle kunna komma vidare och de fick även tips på kontakter. Men mest tror jag nästan de tog med sig peppen och energin. Trots att det var ett digitalt möte så blev det en fin stämning, det är nog det jag är mest stolt över själv!

Är det något speciellt du tar med dig från kvällen, något du lärde dig?

–En fin sak som kom upp i slutet, var att en deltagare frågade hur tanken är att vi ska ses framöver, om man till exempel kommer ses och äta middag ihop innan. Jag hade inte själv kommit på den tanken, men svarade bara att det är ju det vi bestämmer tillsammans! Jag hoppas att det är precis så det här communityt kommer utvecklas. Tillsammans är verkligen grejen.

När är det dags för Umecom Live Session?

–Onsdag 30 mars ses vi IRL på Umeå Folkets Hus. Det finns en länk på Umecoms webb där man gärna får anmäla sig, så vi vet ungefär hur många som kommer. Jag tänker inte stoppa någon i dörren som inte har anmält sig, men det är ju bra att kunna boka en lagom stor lokal – vi kommer också bjuda på veganskt fika, så vi behöver ju veta hur många smörgåsar vi ska beställa!

Vilka idéer kommer presenteras då?

–Det är Marie Salomonsson som har en idé som handlar om att hjälpa stressade och utmattade pedagoger att hitta vägar tillbaka till ett sunt och glatt arbetsliv igen.

Sedan är det några studener som har en idé på något de kallar Toolbox. Det är en råbra idé om att tillhandahålla verktygsskåp till hyresfastigheter där man kan dela på verktyg som redan finns i huset, så att inte alla ska behöva ha till exempel en egen skruvdragare.

Sist är det Tatiana Jukovskaia som har en idé på något hon kallar Förstamensboxar. Kort förklarat är de en box med olika mensprodukter, information och kontaktuppgifter till organisationer man kan höra av sig till om man har frågor och så vidare.

Hur gör jag om jag vill delta på eventet?

–Då anmäler du dig på vår hemsida umecom.se Länk till annan webbplats.

Sidan publicerades