Bild på Emil Åreng

Emil Åreng, Facit Bar

Tre röster om handelsstaden Umeå

Umeå är det största handelscentrat i Sverige norr om Uppsala. Detta är vad några av stadens företagare har att säga om Umeå.

Vi har talat med ett par företagare och företagsrepresentanter inom handel- och restaurangbranscherna för att höra deras syn på att bedriva verksamhet och att etablera sig i Umeå.

Uppkattar nya intryck och högkvalitativ service

– Vi vill göra något helt unikt som ingen i Sverige har gjort förut och i Umeå finns gäster som verkligen uppskattar det goda i livet, som är nyfikna på upptäcka nytt och förstår att service är lika viktigt som smaker. Jag tror människor i Umeå överlag är mer öppna för att ta till sig nya saker och det är det som särskiljer Umeåborna, säger Emil Åreng, Facit Bar och tidigare vinnare av Sveriges bästa bartender.

Umeåborna Vill vara en del av omställningen

– Vi har vetat att intresset för elbilar är mycket stort i Umeå och att det finns ett stort engagemang här. Vi kände att när vi ska etablera oss i Norrland så blir det Umeå, säger Maria Lantz, communications manager, Tesla Sweden.

Trogna kunder uppskattar ett brett utbud

Vi talade med Veronica Ottosson, ägare av butiken Ingrids som gav sin bild av umeåborna som konsumenter:

– Umeå är en växande stad som hela tiden vill utvecklas, vilket gör det intressant att leva och bo här. Centrum har bra restaurangutbud, många hotell och gallerior, bra kultur, och fina parkområden och promenadstråk. Umeåborna är trogna att handla i sin egen stad och förstår vikten av sin egen påverkan som konsument.

Sidan publicerades