Rallybil

Foto: Rally Sweden/McKlein

Umeå fortsätter arrangera Rally-VM

Rally Swedens premiärupplaga i Umeå blev en succé. Nu är det klart att WRC Promoter och Rally Sweden enats om ett nytt tvåårsavtal som säkrar Sveriges och Umeås plats i den prestigetunga VM-cirkusen.

– Det här är ett besked som vi i Umeå tar emot med ett stort Ja! Vi har kämpat som bara den för att få genomföra VM-rallyt och det har varit väldigt kul att få leverera ett fantastiskt race med fina tävlingar och en riktig folkfest. Nu har vi ett avtal på plats för ytterligare två år, vilket ger oss möjlighet att få fortsätta visa upp de bästa sidorna av Umeå och norra Sverige, säger Hans Lindberg (S), ordförande, kommunstyrelsen, Umeå kommun.

Tävlingshelgen blev en succé med bra väder, bra förhållanden och mycket publik. Glenn Olsson, vd för Rally Sweden, är mycket nöjd med arrangemanget.

– Jag tror vi har levererat högt över allas förväntan. Vi har haft fantastiska vägar, bra väder, bra tv-bilder och många har berättat att våra funktionärer har gjort ett fantastiskt jobb där ute, säger han och fortsätter:

– FIA är nöjda, promotorn är nöjda, teamen är nöjda, alla tycker det har varit ett helt rätt beslut att flytta till Umeå, som stad passar Umeå jättebra för ett VM.

Nu är det alltså också klart att det blir en fortsättning för Rally Sweden och Umeå i VM-cirkusen genom att då WRC Promoter och Rally Sweden har enats om ett nytt tvåårsavtal. Så här kommenterar Simon Larkin, WRC Promoter Event Director, årets upplaga av Rally Sweden.

– Flytten norrut till Umeå har visat sig vara en rungande framgång och vi tackar Västerbottensregionen för det stöd och det varma välkomnande de har gett till mästerskapet den här veckan.

Sidan publicerades