välkommen till Pulsen på

Pulsen på är återkommande (digitala) träffar och seminarier för aktörer inom Umeås näringsliv; företagare, forskare, tjänstemän, politiker med flera. Syftet är att skapa en gemensam bild av Umeås styrkor och svagheter med innehåll utifrån analyser och fakta.

Var med och djupdyk i frågor kring Umeås näringsliv där relevanta gäster bjuds in för att lyfta de kunskaper som bidrar till Umeås tillväxt.

Pulsen på arrangeras av Umeå kommun Näringsliv och samtliga tillfällen spelas in. Det går att titta på sändningarna i efterhand som publiceras nedan, de finns även tillgängliga på Coeo när du har registrerat dig.

Letar du fakta, statistik, presentationsmaterial eller nåt annat för att kunna berätta om Umeå? Eller är du nyfiken på att höra vad andra säger om Umeå? Gå in på Berätta om där vi har samlat presentationer och filmer.

Tidigare tillfällen

22 juni: Pulsen på - umeås nya geografiska läge

Umeå finns mitt i ett globalt flöde av varor, tjänster och kunskap. De starka länkarna i alla riktningar har precis förstärkts genom Wasalines nya elhybridfärja mellan Umeå och Vasa, Aurora Botnia. Det är positivt för Umeå, för regionen, för Sverige och för våra grannländer. Vad är nya färjans betydelse inom områden som infrastruktur, konkurrenskraft, samarbeten och innovationsarbete? Det och mycket mer samtalade företrädare för näringsliv, regioner i Sverige, Finland och Norge, myndigheter och EU om.

Här kan du läsa mer om utvecklingen och den förstärkta länkens betydelse


27 MAJ: PULSEN PÅ - DESIGN BY UMEÅ

För att lösa de stora utmaningarna vad gäller klimatomställningen måste vi tänka nytt, design är ett sätt att hitta nya lösningar på de problem och utmaningar som finns. I Umeå är vi väldigt bra på design, på designutbildning och designtillämpning. Träffa ett antal av de aktörer som leder utvecklingen nationellt och internationellt.


6 maj: Pulsen på - umeås näringsliv

- utifrån landshövdingens perspektiv.

Vad är landshövdingens syn på Umeå och Västerbottens näringslivsutveckling?

I Umeås är vi, bland mycket annat, duktiga på social hållbarhet och vi som bor här trivs. Vad har det för betydelse för näringslivet? Det och mycket mer tog vi reda på under detta tillfälle av Pulsen på som gästades av Västerbottens landshövding Helen Hellmark Knutsson.

Mer information: Umeå är en del av Sveriges nyindustraliseringsunder


29 april : Pulsen på - Umeås tillväxt

Vad är Umeås planer för framtiden? Hur ska det byggas, investeras och var växer företagen? Mark- och exploatering berättar om projekt för bostadsbyggande och verksamheter i Umeå kommun.

Här kan du ladda ner Power Point-presentationen Pulsen på Umeås tillväxt , 61 MB.

Mer information: Umeå växer så det knakar


22 april : Pulsen på - Umeås ekonomiska läge

Hur går det för näringslivet i siffror och hur ser investeringsläget ut före och efter pandemin? Ni får information om näringslivet i Umeå utifrån en ny rapport från Bisnode.

Här kan du ladda ner Power Point-presentationen Pulsen på Umeås ekonomiska läge , 7.8 MB.

Mer information: Ljus prognos för Umeås företag

Sidan publicerades