Östermalmsskolan

Östermalmsskolan ligger i centrala Umeå med närhet till Öbacka och det vackra älvlandskapet samt till Gammliaområdet. Vi har dessutom promenadavstånd till bibliotek, teatrar, museet och universitet. Östermalmsskolan är en F–6-skola, sammanlagt går det cirka 280 elever på skolan. Vår fritidsverksamhet har en avdelning i varje årskurs F–3, fritidsklubb årskurs 4–6 samt fritidsgård vid ett antal tillfällen per termin. Skolan utmärks av den fina stämningen och samarbetet mellan de olika verksamheterna.

Kring barnen som går i förskoleklass finns ett arbetslag som arbetar både i förskoleklassverksamhet och i fritidshemsverksamhet. Vårt mål är att verksamheterna ska samverka så att verksamheten över hela dagen genomsyras av ett helhetstänk vilket gynnar elevernas lärande. Förskoleklassverksamheten har ändamåls­enliga och rymliga lokaler.

Vi söker

  • Förskoleklasslärare/grundskolärare i förskoleklass. Du har förskollärarutbildning, grundlärarutbildning och/eller grundskollärarutbildning med legitimation. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta i förskoleklass, längre erfarenhet att arbeta med äldre barn i förskola alternativt arbete som lärare i årskurs 1–3.
  • Grundskollärare idrott och annat ämnet 1–6, tjänsten är en tillsvidareanställning, heltid, med start 2021-08-16.
    Vi söker dig som är legitimerad grundskollärare, med inriktning idrott och hälsa samt annat/andra ämnen årskurs 1–6. Du är en tydlig ledare med god förmåga att skapa struktur, sammanhang och trygghet genom goda relationer. I ditt arbete är du planerad, strukturerad och svarar även upp på kraven på dokumentation och återkoppling till elever, vårdnadshavare, kollegor och rektor. Du är öppen för att samarbeta med specialpedagog och intresserad av kollegialt lärande och samarbete. Du är engagerad och har god förmåga att inspirera eleverna.
    Att skapa relationer och kommunicera med elever, pedagoger och vårdnadshavare är en mycket viktig egenskap för att lyckas med uppdraget och passa in i vårt gäng. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.
    Du väl förtrogen med skolans styrdokument, läroplan och kursplan i idrott och hälsa samt annat undervisningsämne som kan vara aktuellt. Du har god förmåga att individualisera och variera undervisningen utifrån elevernas behov. Du brinner för idrott och de ämnen du undervisar vilket blir synligt i din undervisning. Du ser vikten av att arbeta tillsammans med lärare i andra ämnen för att skapa helhet och sammanhang för eleven. I det kollegiala samarbetet kan du lyfta fram de ämnen du ansvarar över.

Kontakt

Karolina Hörstedt
rektor
Östermalmsskolan
073-030 50 73

Sidan publicerades