Bilden visar årets vinnare på Young startup day, Emil Westrin och Navid Haghjo, 84 Grams.

Emil Westrin och Navid Haghjo, 84 Grams. Foto: Stoffe Pettersson.

Unga entreprenörer prisas

Under en nätverkslunch tisdag 23 november för unga entreprenörer delade Västerbottens landshövding Helene Hellmark Knutsson ut priset Young Startup Award. Priset instiftades för sex år sedan av inkubatorerna BIC Factory och Uminova Innovation.

Årets vinnare, Navid Haghjo och Emil Westrin är båda medgrundare till internetleverantören 84 GRAMS som startade för 2,5 år sedan.

– Självklart är det jätteroligt att bli uppmärksammad på det här viset! Att få vakna varje dag och jobba med något vi brinner för och göra det med Norrland som utgångspunkt är något som vi hoppas inspirerar och motiverar andra unga entreprenörer, säger Navid Haghjo, vd för 84 GRAMS

Vill hylla unga förebilder

Priset tilldelas unga, drivna och talangfulla entreprenör som är goda förebilder för andra nuvarande och blivande entreprenörer. Vinnaren tilldelas också en prispeng på 10 000 kronor, sponsrat av det tidigare startup-företaget Aptum, numera Presto.

– Vi vill hylla startupstjärnor som bidragit till att lyfta regionen och som kan inspirera andra till att vilja och våga satsa. Navid och Emil är sådana personer som både inspirerar och gärna delar med sig av sina kontakter och erfarenheter. De ser alltid till varje kunds unika förutsättningar och ger alltid det lilla extra, vilket avspeglar sig i både kundmötet och i kvalitén på tjänsterna, säger Lena Öhlund, verksamhetsledare på BIC Factory.

Nätverkslunchen arrangerades i samband med Young Startup Day som syftar till att inspirera till företagande. På Young Startup Day deltog omkring 400 personer, ett event som i år live-sändes direkt från Länsresidenset.

Umeå kommun är en av arrangörerna

Arrangörer av Young Startup Day är Umeå kommun, Länsstyrelsen i Västerbotten, Ung Företagsamhet, Presto, BIC Factory, Uminova Innovation och Expression.

Sidan publicerades