Bilden visar en grupp människor som för engagerade samtal på Umeågalan.

Foto: Andreas Nilsson

Nominera pristagare till Umeågalan

Umeågalan har sedan 2004 varit en uppskattad mötesplats av, för och med Umeås näringsliv. Nominering till galans elva priskategorier är öppen och du kan föreslå företag i valfri priskategori fram till 26 oktober.

– Gå till umeagalan.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och nominera dina favoriter. Det är fritt fram att nominera hur många du vill, i vilken priskategori du vill. Nu ska vi hylla och lyfta Umeås företagare, säger Peter Juneblad, näringslivschef, Umeå kommun.

Nomineringsperioden pågår till 26 oktober

Efter att Umeågalan fick ställas in under pandemin är det äntligen dags för gala. Årets gala innehåller många nyheter, bland annat att alla kan nominera sina favoriter till alla priskategorier. Nomineringsperioden är öppen från tisdag 5 oktober till söndag 26 oktober.

– Vi är väldigt spända över vilket resultat vi får. Vi hoppas att den här förändringen får allt fler Umeåbor att engagera sig i Umeågalan och att nomineringsunderlaget blir mycket större och bredare än tidigare, säger Mona Edström Frohm, ordförande för Umeågalans styrgrupp.

Både privatpersoner och organisationer är välkomna att nominera i de elva priskategorierna. Därefter blir det respektive jurygrupps uppgift att bland de nominerade i varje kategori hitta tre finalister. Vilka finalisterna är meddelas i slutet av januari.

Nomineringen sker på umeagalan.se

– Det är viktigt att våga hylla andra. Det ger ett gott företagsklimat och ett starkare näringsliv. Vi gör så otroligt mycket bra här i Umeå och Umeågalans uppgift är att lyfta det. Ta dig en funderare, jag garanterar att du känner flera företagare som är värda att nomineras, säger Peter Juneblad.

De senaste åren har hela Umeågalan omarbetats. Flera priskategorier har tagits bort och många har lagts till, bland annat för att fler branscher ska kunna representeras på galan.

– Man måste inte vara stor och stark för att kunna prisas – till Umeågalan är alla nomineringar välkomna. Och vem vet, kanske det är just din nominerade som får stå på scenen och ta emot pris på Umeågalan, säger Mona Edström Frohm.

Umeågalan arrangeras 24 mars 2022.

Läs mer och nominera till årets priskategorier

Årets unga företagare Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Årets tillväxtföretag Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Årets varumärke Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Årets exportföretag Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Årets företag inom de kulturella och kreativa näringarna Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Årets university spin-off Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Årets teknik- och industripris Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Årets arbetsgivare Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Årets innovativa företag Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Årets företagare Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Umeå kommuns företagspris Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sidan publicerades